Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seudun 13 ehdokkaasta 7 jättänyt vaalirahailmoituksen: Häggmanilla 20 000 euron budjetti – Muut isot nimet puuttuvat

Kuva: Tapio Tuomela
Kuvan kansanedustajaehdokkaista vapaaehtoisen vaalirahailmoituksen ovat tehneet mikrofonia pitelevä Johanna Häggman, Arja Mäkelä (toinen vas.) ja Maija Kranni (toinen oik.). Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudun 13 kansanedustajaehdokkaasta 7 on jättänyt torstaihin 11.4. mennessä vapaaehtoisen vaalirahailmoituksen. Kyseessä on ennakkoilmoitus, joka sisältää suunnitelman vaalirahoituksesta ja vaalikampanjan kuluista.

Ilmoituksen ovat tehneet Johanna Häggman (kesk.), Tarja Kirkkola-Helenius (vas.), Ari Valta (tähtiliike) Arja Mäkelä (vas.), Maija Kranni (vihr.), Jarmo Kalliola (ps.) ja Oskari Kekkonen (piraatti). Ehdokkaiden budjetit vaihtelivat välillä 20 000–70 euroa ja ehdokkaat on lueteltu budjetin suuruuden perusteella.

Vapaaehtoista ennakkoilmoitusta eivät ole toistaiseksi jättäneet Tero Ahtola (tähtikiike), Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Viljami Haavisto (kd.), Pia Kuparinen (ps.), Emmi Lintonen (sd.) ja Kaisa Lepola (sd.),

Mikäli ehdokas tulee valituksi eduskuntaan tai pääsee varaedustajaksi, hänen tulee tehdä ilmoitus vaalirahoituksestaan.

Ennakkoilmoituksen tehneistä suurimman satsauksen vaaleihin on tehnyt Johanna Häggman. Keskustan Forssan seudun ainoa ehdokas lähtee vaaleihin 20 000 euron budjetilla. Omaa rahaa hän käyttää 10 000 euroa. Yksityishenkilöiltä hän on saanut 7 503 ja yrityksiltä 1815 euroa.

Yksityisen lahjoittajan tai yrityksen nimi tulee ilmoittaa, jos tukisumma ylittää 1 500 euroa. Yksikään ilmoituksen tehneistä alueemme ehdokkaista ei ole saanut yli 1 500 euron lahjoitusta.

Myös Tarja Kirkkola-Heleniuksen vaalibudjetti ylittää 10 000 euroa ja kipuaa 11 600:een. Omia varoja hän käyttää 1 600 euroa. Kirkkola-Heleniuksen ilmoituksen mukaan 8 900 euroa on saatu ”muilta tahoilta”.

Ari Valta on koonnut vaalikassaan 3 000 euroa, Arja Mäkelä 2 100, Maija Kranni 1625,59, Jarmo Kalliola 1 400 ja Oskari Kekkonen 70 euroa.

Hämeen vaalipiirissä vaalirahailmoituksen oli tehnyt jokainen vihreiden, vasemmistoliiton, piraattipuolueen ja liberaalipuolueen ehdokas.

Keskustan ehdokkaista yhdeltä puuttuu ilmoitus. Sosialidemokraattien, perussuomalaisten ja kokoomuksen ehdokkaista alle puolet on jättänyt ilmoituksen. FL

 

Muokattu klo 13:50: Korjattu päivämäärä.

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic