Lounais-Häme

Forssan seudun elämänmeno viehättää

-Kun ikää on sellaiset 50+, pitää oikeasti miettiä mitä sitä haluaa tehdä ja missä viihtyy ja haluaa olla, kiteytti espoolainen Kirsi Rintamäki Forssan torin Kukkamarkkinoilla.

Rintamäki haluaa nyt viettää miehensä Kari Pönniön kanssa enemmän aikaa juuri Forssan seudulla. Myös Rintamäen äiti Sirkka Anttila tähyää Tampereelta Forssan suuntaan.

-Täällä on niin mukavaa. Ei Tampereella edes Tammelan tori ole tällainen kuin tämä, Anttila katseli Forssan Kukkamarkkinoiden kuhinaa.

Rintamäki ja Pönniö löysivät mieleisen kesäpaikan selaillessaan kolmisen vuotta sitten netin mökkitarjontaa. Espoosta oli Tammelan Sukulaan juuri sopiva matka.

Lounais-Häme oli heille ennalta vierasta aluetta, mutta ajatus mökistä kolmen hehtaarin tontilla tuntui hyvältä ja järkevältä.

-Puuhaa ja metsähommaa riittää, Pönniö myhäili.

Auton nokka osoittaa Espoosta Tammelaan nyt usein. Kyytiin pakataan myös kaksi Bordeauxindoggia, Hilma ja Helmi-Orvokki. Isoille koirille väljä tontti on kuin paratiisi.

-Koirat rakastavat paikkaa. Mökillä ollaan aina kun vaan on mahdollista, talvellakin, Pönniö ja RIntamäki kertovat.

Pariskunta on tutustunut aktiivisesti Forssan seutuun muutaman vuoden ajan ja pitäneet näkemästään. Tekemistä ja tutustuttavaa riittää.

-Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä. Olemme asuneet pääkaupunkiseudulla noin 30 vuotta eikä siellä ihmisten kanssa päädy juttusille niin kuin täällä. Se on todella mukavaa, he kiittelevät.

Rintamäki tunnustautuu myös tätiheppailijaksi, ja on löytänyt seudulta jo mieleisen tallin.

-Similän tallilla on yksi Norjan vuonohevonen Torsti, joka on aivan ihana, hän kiittelee.

Mökkielämä on maistunut kaksikon mielestä niin mukavalta, että isompikin elämänmuutos on käynyt mielessä. Etätyö mahdollistaisi työteon Forssan seudulta käsin.

-Eikä tuo ajomatka silloin tällöin paha olisi, Pönniö pohdiskelee.

Rintamäki paljastaa pariskunnan haaveen, joka torilta kivenheiton päässä.

-Itse asiassa tänne voisi hyvinkin muuttaa kokonaan. Olisi hienoa, jos tuosta Ronttimäestä löytyisi sopiva talo: se olisi oikea unelma. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic