Lounais-Häme

Forssan seudun hippokselle ministeriön avustusta - pääkatsomoa remontoidaan tänä vuonna

Forssan Seudun Hippos ry saa maa- ja metsätalousministeriöltä 200 000 euron investointiavustuksen pääkatsomon saneeraukseen. Remontin tavoitteena on parantaa yleisöturvallisuutta, vähentää energian kulutusta ja parantaa viihtyvyyttä. Avustus sisältää pääsisäänkäynnin edustan uudelleen asfaltoinnin. Investointiavustus myönnetään hevostalouden edistämiseen tarkoitetusta rahapelitoiminnan tuotosta.

Ministeriö myöntää avustusta enintään 70 prosenttia hankkeen toteutuneista kustannuksista. Katsomoremontin kokonaiskustannuksiksi Forssan seudun hippos on laskenut 290 000 euroa.

Maa- ja metsätalousministeriö toteaa perusteluissaan, että hippoksen hakemuksessa esitetyt toimet pääkatsomon korjaamiseksi ovat tärkeä osa yleisöviihtyvyyden ja katsojakokemuksen kehittämistä raviradalla ja kuninkuusravien 2021 vaatimia investointeja.

 

Forssan seudun hippoksen hallituksen puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas sanoo, että suunnitelmissa on käydä pääkatsomo läpi alakerrasta kattoon asti.

-Pääkatsomossa on aikomuksena tehdä sähkö- ja putkitöitä, kunnostaa osittain viime kuninkuusraveihin korjattu kattoa, remontoida wc-tiloja, vaihtaa ainakin osa ikkunoista ja tehdä pintaremonttia. Ensin urakat kilpailutetaan ja eri kohteita voidaan saneerata eri aikaan, joka tapauksessa remontti pitää tehdä tämän vuoden puolella, Mäki-Tulokas kertoo.

Pääkatsomon tiloja on tavoitteena muuttaa eri käyttötarkoituksiin sopiviksi. Nykyisellään katsomon käyttöaste on melko matala, vaikka tilaa löytyy, palvelut ovat hyvällä tasolla A-oikeuksista alkaen ja ravirata sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa.

 

Pilvenmäen pääkatsomo on yli 40 vuotta vanha. Mäki-Tulokas myöntää, että hippoksen hallituksessa on keskusteltu myös kokonaan uuden katsomon rakentamisesta nykyisen pääkatsomon tilalle.

-Olemme jopa kyselleet rakennuttajilta ja hahmotelleet sitä kautta kustannusarviota, mutta uuden rakentaminen torppaantui siihen, ettei ministeriön investointiavustusta myönnetä uudisrakennuksiin. Rahoitusta pitäisi siten hakea ulkopuoliselta taholta. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic