Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seudun hykyn hoivassa voi sopia nyt lyhyen tapaamisen ulos – Muutama sääntö kuitenkin on

Asukas vastaanottaa vieraansa kahden metrin päässä ulkoilmassa.
Lyhyet tapaamiset ulkona ovat nyt mahdollisia Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hoivayksiköissä. Vanhukset kaipaavat omaisiaan ja omaiset läheisiään. Kuva: Pessinen Seppo
Lyhyet tapaamiset ulkona ovat nyt mahdollisia Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hoivayksiköissä. Vanhukset kaipaavat omaisiaan ja omaiset läheisiään. Kuva: Pessinen Seppo

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hoivan yksikössä voi nyt tavata siellä asuvaa läheistään ulkotiloissa. Tapaamiselle on kuitenkin sääntönsä.

– Ulkona tapaaminen onnistuu kaikissa yksiköissä, mutta siitä pitää aina sopia etukäteen henkilökunnan kanssa. Tapaaminen järjestetään esimerkiksi terassilla ja se voi kestää enintään 10–15 minuutin ajan. Etäisyyttä pitää olla vähintään se kaksi metriä, asumispalvelupäällikkö Taina Haavisto kertoo.

Hän myös muistuttaa, että yksiköiden henkilöstöresurssit ovat rajalliset ja siksi tapaamisaika pitää aina sopia yksiköiden kanssa etukäteen.

– Tapaamisia voidaan järjestää vain tietty määrä päivässä. Hoitaja on paikalla tapaamisen ajan.

Hyky halusi suunnitella ja toteuttaa THL:n linjauksen mukaisen tapaamismahdollisuuden nopeasti.

– Onhan äitienpäivä tulossa ja ihmisillä voimakas halu tavata läheisiään, Haavisto tietää.

Lue myös: Yli 70-vuotiaiden koronarajoituksiin tulossa uusia soveltamisohjeita: tapaamisia sallitaan ulkona, kunhan etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan

Vain terveet voivat tavata

Tapaaminen onnistuu vain, jos asukas on terve eikä hänen vierailijoillaan ole hengitystieinfektioiden oireita. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan tartuntariski on ulkoilmassa ja lyhytaikaisessa kontaktissa pieni.

Etäisyyden tulee olla riittävä eli vähintään kaksi metriä ja vieraiden määrä vähäinen.

– Vierailijat voivat halutessaan käyttää lisäsuojana kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai pestävää kankaista kasvomaskia tai esimerkiksi huivia suun ja nenän edessä. Suojan hankkii vierailija.

Haavisto muistuttaa, että koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat edelleen voimassa.

THL on kannustanut ikäihmisiä ulkoiluun, kunhan koronan luomat olosuhteet ja riskit ottaa huomioon. FL

Lue myös: Forssan Lehti kysyi: Korona säkenöi huolena jo ennen epidemian iskua

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic