Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seudun ikäihmiset saivat oman somekanavan

Ikäihmisiltä ja heidän läheisiltään tulee terveydenhuoltoon ja vanhuspalveluihin runsaasti koronavirusta koskevia yhteydenottoja.
Sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen on yksi FanVaari-kanavan ylläpitäjistä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen on yksi FanVaari-kanavan ylläpitäjistä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudulla on otettu käyttöön oma ikäihmisille ja heidän läheisilleen suunnattu somekanava. Se löytyy Facebookista nimellä FanVaari.

– Kanavalla julkaistaan ikäihmisille ja heidän läheisilleen suunnattua informaatiota koronaepidemian aikana Forssan seudulla. Myöhemmin kanavalla on tarkoitus julkaista ikäihmisille ja heidän läheisilleen suunnattua tietoa esimerkiksi terveydestä, hyvinvoinnista, liikunnasta, ravitsemuksesta ja aktiviteeteistä Forssan seudulla, kertoo Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (hykyn) sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen.

Kärkkäinen ylläpitää FanVaari-kanavaa yhdessä hykyn vanhuspalveluiden palveluohjaajien Minna Kujanpään ja Sanna Paanasen kanssa.

Kärkkäinen kertoo, että somekanava purkaa tällä hetkellä myös koronaepidemian aiheuttamaa kysymystulvaa. Ikäihmisiltä ja heidän läheisiltään tulee terveydenhuoltoon ja vanhuspalveluihin runsaasti koronavirusta koskevia yhteydenottoja.

– Someviestinnän yhtenä tarkoituksena on purkaa koronan aiheuttamaa painetta puhelimista, Kärkkäinen sanoo.

Tiedotteista taukojumppaan

FanVaari-kanava olisi Kärkkäisen mukaan avattu joka tapauksessa, vaikka ei olisi tullut koronaepidemiaakaan. Yhtenä tavoitteena on jakaa tietoa tapahtumista ja tilaisuuksista, joihin ikäihmiset voivat osallistua. Tällä hetkellä kanavalta löytyy jo koronaan liittyvien tiedotteiden lisäksi muun muassa vinkkejä ikäihmisten taukojumppaan.

FanVaari-kanava avattiin 19. maaliskuuta, ja runsaassa viikossa seuraajia on tullut pitkälti yli sata.

– Kanavan toiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Sitä seuraavat ikäihmisten ja heidän läheistensä lisäksi ainakin järjestöissä vaikuttavat ja vanhuspalveluissa työskentelevät ihmiset. Jos ikäihmiset eivät itse käytä Facebookia, toivomme, että läheiset välittävät heille kanavalla olevaa tietoa, Kärkkäinen sanoo. FL

Lue myös:Oma somekanava ikäihmisille” – Forssan seutu uudistaa vanhuspalveluihin ohjausta (FL 30.9.2019)

Luitko tämän? Hyky tehostaa vanhuspalveluiden neuvontaa – Wiisari vastaa kysymyksiin kotipalveluista (FL 18.3.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic