Lounais-Häme

Forssan seudun järjestöväki! Tulevassa maakunnallisessa neuvottelukunnassa kannattaa olla mukana

Perustamisvaiheessa oleva järjestöasiain neuvottelukunta kaipaa jäseniä Forssan seudulta.

Kanta-Hämeeseen perustetaan pikapuoliin maakunnan järjestöt yhteen kokoava toimielin, järjestöasiain neuvottelukunta. Neuvottelukunnan tarkoituksena on tuoda järjestöjen ääntä voimakkaasti kuuluviin maakunnassa. Neuvottelukunnan rooli tulee tarkentumaan riippuen siitä, miten maakuntauudistus etenee.

Parhaillaan Forssan seudulta etsitään jäseniä neuvottelukuntaan. Forssan seudulla toimivista yhdistyksistä valitaan mukaan neljä varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä. Jäsenet valitsee Forssan seudun järjestöyhteistyön tiimi esitysten perusteella.

– Toivomme, että esityksiä tulee laajasti erilaisilta yhdistyksiltä. Tavoitamme hyvin erilaiset potilas-, vanhus- ja vammaisjärjestöt, mutta jotkin yhdistysryhmät jäävät hiukan pimentoon. Mukaan kaivataan siis myös lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimivia yhdistyksiä, taide- ja kulttuuri- sekä luonto- ja ympäristöyhdistyksiä, järjestökoordinaattori Niina Salo-Lehtinen Hämeen Setlementistä sanoo.

Neuvottelukunnan on tarkoitus kokoontua jatkossa 3–4 kertaa vuodessa. Mukaan valitut jäsenet eivät edusta neuvottelukunnassa vain omaa yhdistystään, vaan laajemmin oman alansa yhdistyksiä.

Vapaamuotoiset ehdotukset jäsenistä voi lähettää 8. helmikuuta mennessä osoitteeseen niina.salo-lehtinen@hameensetlementti.fi. Lisätietoa neuvottelukunnasta löytyy muun muassa meidanhame.fi-sivustolta.

 

Lue myös: Maakunnan järjestöväelle lisää näkyvyyttä – Kanta-Hämekin saamassa järjestöasiain neuvottelukunnan

 

Forssan seudulla toimii yli 700 rekisteröityä yhdistystä. Tämän joukon ääni on Salo-Lehtisen mukaan tärkeää saada kuuluviin myös maakunnan tasolla.

– Tietynlainen linjanveto tuppaa Kanta-Hämeessä keskittymään Hämeenlinnaan. Tavoitteena on, että järjestöjen ääni kuuluisi mahdollisimman tasaisesti ja tasapuolisesti.

Koko maakunnan tasolla järjestäytyminen on Salo-Lehtisen mielestä oleellista kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on strateginen yhteistyö julkisen sektorin kanssa, mikä mahdollistaa mahdollisimman toimivat palvelut asukkaille. Toiseksi on tärkeää saada yhdistysten piirissä oleva tieto kootusti oikeaan paikkaan.

– Järjestöissä tehdään äärimmäisen tärkeää työtä ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhdistyksissä on sellaista hiljaista tietoa ja asiantuntijuutta, mitä julkinen sektori ei tavoita. Tähän toimintaan liittyvä tilastotieto ja sitä kautta vaikuttavuuden arviointi on sellaista tietoa, mitä julkinen sektori haluaa hyödyntää. FL

 

Luitko tämän: Yhdistysten pitää koota rivit uutta maakuntaa varten, Kanta-Hämeeseen oma neuvottelukunta yhdistyksille

Fingerpori

comic

Näkoislehti

17.2.2020

Uusimmat