Lounais-Häme

Forssan seudun kutsunnat alkuun tiistaina Ypäjältä, keskiviikkona vuorossa Forssa

Kutsuntoihin osallistuu tänä vuonna yhteensä noin 35 000 asevelvollista miestä
Tänä vuonna kutsuntoihin osallistuu yhteensä noin 35 000 asevelvollista miestä. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Tänä vuonna kutsuntoihin osallistuu yhteensä noin 35 000 asevelvollista miestä. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Puolustusvoimat aloittavat kutsuntakierroksensa Forssan seudulla.

Hämeen aluetoimisto kutsuu nuoret miehet koolle tiistaina klo 10 Ypäjällä ja keskiviikkona ja torstaina klo 9 Forssassa. Ypäjällä kutsunnat järjestetään kunnantalolla ja Forssassa kaupungintalolla.

Seuraavalla viikolla kutsunnat järjestetään Humppilassa 3.9. klo 10 kunnantalolla, Jokioisilla 4.9. klo 9 kunnanvirastossa ja Tammelassa 5.9. klo 9 kunnantalolla.

Puolustusvoimien aluetoimistot pitävät kaikkiaan 455 kutsuntatilaisuutta 248 paikkakunnalla.

Kutsuntoihin osallistuu tänä vuonna yhteensä noin 35 000 asevelvollista miestä. Kutsunnat järjestetään kaikille tänä vuonna 18 vuotta täyttäville eli vuonna 2001 syntyneille miehille ja lisäksi niille, jotka eivät jostain syystä ole aikaisemmin osallistuneet kutsuntoihin.

Kutsunnoissa määritetään asevelvollisen sopivuus varusmiespalvelukseen eli palveluskelpoisuus sekä päätetään palveluksen aloittamisajankohta ja -paikka.

Kutsunnoissa annetaan lisäksi tietoa asevelvollisen oikeuksista ja velvollisuuksista, eri joukko-osastojen palvelustehtävistä, aselajeista ja maanpuolustusvelvollisuudesta.

Asevelvolliset määrätään aloittamaan varusmiespalvelus tammi- tai heinäkuun saapumiserässä kutsuntoja seuraavan kolmen vuoden aikana.

Suurin osa syksyllä kutsuntoihin osallistuvista aloittaa palveluksensa tammikuussa 2021 Maavoimien, Merivoimien, Ilmavoimien tai Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa.

 

Kutsunnoissa nuori määrätään palvelukseen, jos hänet todetaan terveystarkastuksessa palvelukseen sopivaksi. Lääkäri esittää henkilölle soveltuvaa palveluskelpoisuusluokkaa voimassa olevien lakien ja Puolustusvoimien terveystarkastusohjeen perusteella. Palveluskelpoisuudesta päätöksen tekee kutsuntalautakunta.

Tilaisuuksissa on mukana etsivä nuorisotyö, joka haastattelee kutsuntanuoret henkilökohtaisesti. Etsivän nuorisotyön Aikalisä-toimintamalli tarjoaa kutsuntojen yhteydessä ammatillista psykososiaalista tukea nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Aikalisän kautta nuorille annetaan tietoa, jonka tarkoituksena on ehkäistä ja selvittää elämäntilanteisiin liittyviä ongelmia. FL

Kävikö kutsu?

Ota mukaan kutsuntoihin ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus.

Ota mukaan myös lääkärintodistus, mikäli terveydentilassasi on tapahtunut palveluskelpoisuuteen vaikuttavia muutoksia terveystarkastuksen jälkeen

Tutustu kevään kutsuntapostin mukana tulleeseen Varusmies-kirjaan, johon on koottu kattavat valmistautumisohjeet ja vinkit kutsuntoihin ja palvelukseen.

Mieti valmiiksi, missä ja milloin haluaisit varusmiespalveluksesi suorittaa.

Hae erikoisjoukkoihin ennen palvelusta – erityistehtäviin palveluksen aikana.

Kutsuntatilaisuuteen on osallistuttava henkilökohtaisesti. Luvan kutsunnoista poisjäämiseen voi antaa vain aluetoimisto. Jos olet estynyt osallistumaan omaan kutsuntatilaisuuteesi, ota yhteyttä aluetoimistoosi. Poisjäänti ilman laillista estettä (esim. vakava sairaus) on asevelvollisuuslain mukaan rangaistava teko.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat