Lounais-Häme Forssa

Forssan seudun lapset villiintyivät laulamisesta – yhteinen Laululaukat-päätöskonsertti soi keskiviikkona Forssassa

Viiden kunnan kuorokerhot esiintyvät Feeniksissä
Forssan seudun kuorokerhojen päätöskonsertti kajahtaa keskiviikkona Feeniksissä. Arkistokuvassa harjoittelee Ypäjän Perttulan koulun kerho. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan seudun kuorokerhojen päätöskonsertti kajahtaa keskiviikkona Feeniksissä. Arkistokuvassa harjoittelee Ypäjän Perttulan koulun kerho. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun viidessä kunnassa on laulu raikunut tänä keväänä kuorokerhoissa koulupäivän päätteeksi. Tänään Forssan, Jokioisten, Tammelan, Humppilan ja Ypäjän kerhot yhdistävät äänensä yhdeksi kuoroksi konsertilla Forssan Feeniksissä. Kuorossa esiintyy yli sata lasta.

– Lapsia on riittänyt kuoroihin. Etenkin Ypäjällä, Humppilassa ja Jokioisilla kuoro on ollut tosi suosittu. Jokioisilla kuorokerhossa kävi reilut 50 lasta, kertoo kulttuurituottaja Minna Lehtola Kulttuuriyhdistys Kuviosta.

Keskiviikon konsertissa esitetään sitä varten Sanna Pietiäisen tekemä Laululaukat-laulu ja lasten kanssa on tehty Seutukuntalaulu ja paljon muuta. Taustaorkesterina toimii yhtye Laululaukat. Estradilla esiintyy myös nuorten tanssiryhmä Fresh.

Kulttuuriyhdistys Kuvio ry on sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta kerhojen toteutukseen. Kuorokerhossa on harjoiteltu laulamista, suunniteltu omaa konserttia ja pidetty hauskaa yhteensä noin sadan lapsen voimin.

– Lapset ovat olleet innoissaan toiminnasta, sillä tämä oli hieman erilainen kerho. Lapset pääsivät muun muassa vaikuttamaan valittaviin lauluihin ja tekemään konsertin julistetta, Lehtola sanoo.

Päätöskonsertti alkaa kello 18 Forssan Feeniksissä. Konsertti kestää noin tunnin.

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic