Lounais-Häme Forssa

Forssan seudun matkailuinfo palvelee asiakkaita kesän ajan Forssan torilla

Forssan seudun matkailuneuvonta avasi jälleen ovensa Forssan torilla.
Matkailuneuvoja Hanna-Mari Ristimäki toivoo, että myös paikkakuntalaiset löytävät matkailuinfon palvelut. Kuva: Tapio Tuomela
Matkailuneuvoja Hanna-Mari Ristimäki toivoo, että myös paikkakuntalaiset löytävät matkailuinfon palvelut. Kuva: Tapio Tuomela

Kevättalvella forssalaislähtöinen Hanna-Mari Ristimäki pohti, mistä hän löytäisi itselleen harjoittelupaikan kesäksi. Hän lähetti useita hakemuksia. Yksi niistä oli suunnattu entisen kotikaupungin sivistys- ja kulttuuritoimialalle. Toukokuussa Ristimäen puhelin soi. Luurin toisessa päässä oli matkailusihteeri Mari Noromies, joka tiedusteli, olisiko hänellä kiinnostusta tulla töihin Forssan seudun matkailuneuvontaan. Vastaus oli myöntävä. Edessä oli muutto kesäksi Forssaan.

– Uskon, että kesä matkailuneuvojana antaa minulle paljon uusia kokemuksia ja varmuutta oman alan työhön. Minua kiinnostaa erityisesti matkailu- ja kulttuurialaan liittyvän sisällön tuottaminen. Sitä varmasti pääsen tekemään kesän aikana runsaasti, tuore matkailuneuvoja intoilee. …

25-vuotias Ristimäki opiskelee tällä hetkellä maisteriopintoja Tampereen yliopistossa pääaineenaan suomen kieli. Hänen tulevaisuuden urahaaveensa liittyvät kuitenkin kulttuurialaan.

Ristimäki työskentelee torilla sijaitsevassa matkailuneuvonnassa elokuun puoliväliin saakka. Hän palvelee asiakkaita sujuvasti suomeksi ja englanniksi, mutta myös ruotsi ja espanja taipuvat. Kansainvälisyys näkyy Ristimäen opintopolulla.

– Olen ollut poissa Forssasta kymmenen vuotta. Lukion suoritin Espanjassa ja nyt palasin kesätöihin Suomeen Prahasta, jossa olin vaihdossa neljä kuukautta, hän summaa.

Matkailuneuvojan mielestä Forssan seudun matkailun valttikortit löytyvät monipuolisista luontokohteista ja paikkakunnan teollisuushistoriasta. Omiksi suosikeikseen Ristimäki nostaa kaupungin puistot, kuten Yhtiönpuiston sekä Tammelan kansallispuistot. Myös uimapaikkojen runsaus on alueen vahvuus.

– Punatiiliset tehdasrakennukset kertovat tarinaa Forssan teollisuushistoriasta. Historia näkyy kaupungissamme. Nuorempana en osannut arvostaa sitä yhtä paljon kuin nyt, Ristimäki kuvailee.

Kuluvan kesän osalta matkailuneuvonnan aukioloaikoja on supistettu. Tavoitteena on lisätä matkailuneuvojan mahdollisuuksia vierailla tapahtumissa ja yrityksissä sekä tuottaa niistä materiaalia matkailun sosiaaliseen mediaan. Tällä hetkellä seudun matkailu näkyy sosiaalisen median osalta Instagramissa ja Facebookissa.

– Pyrimme sosiaalisen median avulla vinkkaamaan matkailijoille ja paikallisille kesätapahtumista Forssan seudulla. Samalla kannustamme heitä lähimatkailun pariin. Toivon, että tänä kesänä käyttöön otettu kesäpassi aktivoi ihmisiä liikkumaan entistä enemmän omalla kotiseudullaan, matkailusihteeri Mari Noromies perustelee.

Forssan seudun matkailukohdetarjonnassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia viime kesään verrattuna. Tänä kesänä seudullisen matkailun huomio on kiinnitetty lapsiperheisiin. Heidät on huomioitu lapsiperheille suunnatulla kartalla, josta löytyy perheen yhteisiin kesähetkiin soveltuvia kohteita. FL

Forssan seudun matkailuinfo

Avoinna 4.6 -17.8 tiistaisin ja torstaisin klo 9-17, keskiviikkona ja perjantaina 10 -16 sekä lauantaisin klo 10 -14.

Sijaitsee Forssan torin tiilirakennuksessa.

Tarjoaa matkailuneuvontaa matkailijoille ja paikallisille. Palvelu on ilmaista.

Infossa on laaja valikoima matkailuesitteitä ja karttoja kotimaan matkailijalle.

Neuvonnasta on saatavissa Forssan seudun matkailuesitteitä ja Forssan karttoja.

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic