Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seudun uimarannat erinomaisessa kunnossa – Vedenlaatua seurataan koko kesä

Yleisten uimarantojen vedet ovat Suomessa hyvälaatuisia. Myös Forssan seudulla uimavedet ovat pääosin erinomaisessa kunnossa.
Linikkalanlammin uimarannan vedenlaatua tarkkaillaan uimakaudella kuukausittain. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Linikkalanlammin uimarannan vedenlaatua tarkkaillaan uimakaudella kuukausittain. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Euroopan ympäristökeskuksen uimavesiraportin mukaan Suomen vesistä yli 91 prosenttia luokiteltiin laadultaan joko erinomaiseksi tai hyväksi.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän terveystarkastaja Anu Vähämäki sanoo, että Forssan seudulla uimarantojen vedenlaatu on näytteiden perusteella erinomainen.

– Seudun uimarannat ovat aina täyttäneet erinomaisen uimaveden vaatimukset.

Uimaveden laatua tarkkaillaan muun muassa tarkkailemalla e.coli-bakteerien ja enterokokkien pitoisuutta vedessä. Forssan seudulla veden laatua tarkkaillaan uimakaudella 15. kesäkuuta alkaen elokuun viimeiseen päivään saakka.

– Suosituimmilla rannoilla, joilla käy päivittäin huomattava määrä uimareita, näytteet otetaan neljästi kesässä: kerran ennen uimakauden alkua ja kolmesti sen aikana. Pienemmiltä yleisiltä rannoilta näytteet otetaan kolme kertaa uimakauden aikana, Vähämäki selvittää.

Sinilevää on yleensä eniten heinä-elokuun vaihteessa, kun ollut helteisintä. Vähämäki kertoo, että sinilevää ilmestyy usein samoille rannoille kuin aiempinakin vuosina.

– Jos uimarannan vedenlaatu heikkenee, ilmoitamme siitä hyvinvointikuntayhtymän nettisivuilla ja Facebookissa, kaupunkien ja kuntien nettisivuilla sekä uimarannan ilmoitustauluilla. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic