Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seutu alkuvuoden muuttotilastoissa plussalla – Silti väki vähenee vähenemistään

Viivan alla väki tästä huolimatta vähenee.
Väkiluku ei ota Forssan seudulla noustakseen, vaikka muuttajia on enemmän kuin lähtijöitä. Syntyvyys jää reilusti kuolleisuuden alle. Kuva: Veera Korhonen
Väkiluku ei ota Forssan seudulla noustakseen, vaikka muuttajia on enemmän kuin lähtijöitä. Syntyvyys jää reilusti kuolleisuuden alle. Kuva: Veera Korhonen

Forssan seutu jäi heinäkuussa nettomuutossa 14 asukasta plussalle, mistä on kiittäminen pitkälti Tammelaa. Tammelaan muutti heinäkuussa 46 ihmistä, kun taas kunnasta pois lähti 21 ihmistä. Forssan seudun kunnista nettomuutossa plussalle jäivät myös Ypäjä kymmenen ja Humppila kuuden asukkaan verran.

Forssasta muutti heinäkuussa pois 18 ihmistä enemmän kuin kuntaan oli tulijoita. Jokioinen jäi niin ikään miinukselle 9 asukkaan verran.

Muuttoliike ei korjaa lopputulosta

Koko alkuvuoden osalta Forssan seudun nettomuutto oli 46 asukasta plussalla. Tästä kuntien välistä muuttoa on 31 asukasta ja maahanmuuttoa 15 asukasta.

Positiivisesta muuttoliikkeestä huolimatta Forssan seudun asukasmäärä putosi tammi–heinäkuun aikana 90 asukkaalla. Seudulle syntyi alkuvuoden aikana 117 ihmistä, kun taas kuolleita oli 255.

Koko maakunta miinuksella

Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan seutukunta oli heinäkuun loppuun mennessä 45 asukasta plussalla. Riihimäelläkin päästiin niukasti, kuudella asukkaalla plussan puolelle.

Koko Kanta-Hämeessä asuu näin ollen 39 ihmistä vähemmän kuin viime vuoden lopussa.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic