Lounais-Häme

Forssan seutu nousi hopeasijalle

Koko Hämeen TE-keskuksen alueen seutukunnista työttömyys on vähentynyt voimakkaimmin Forssan seudulla. Seutukunnista Forssan seutu on 9,3 prosentin työttömyydellään hopeasijalla. Riihimäen seudulla työttömien osuus työvoimasta on 8,1 prosenttia ja Hämeenlinnan seudulla 9,8. Lahden ja Heinolan seudulla luvut ovat huomattavasti surullisempia (13,3 ja 12,6).

Erityisesti nuorisotyöttömyys on vähentynyt Forssan seudulla suhteessa eniten. Maaliskuun lopussa alle 25-vuotiaissa työttömien osuus työvoimasta on 11,8 prosenttia, kun vuosi sitten osuus oli 5,5 prosenttiyksikköä korkeampi. Nyt alle 25-vuotiaissa työttömien osuus työvoimasta on 11,8 prosenttia, kun vuosi sitten osuus oli 5,5 prosenttiyksikköä korkeampi. Helmikuun lopusta maaliskuun loppuun muutos on 0,8 prosenttiyksikköä alaspäin.

Forssassa työttömien osuus ikäluokan työvoimasta on 12,8 prosenttia, jossa vähennystä vuodessa on tullut 6,3 ja kuukauden sisällä 1,4 prosenttiyksikköä. Humppilassa nuorisotyöttömyys laski vuoden aikana viisi prosenttiyksikköä, mutta nousi helmikuun lopusta 1,5 prosenttiyksikköä.

Alle 25-vuotiaissa työttömien osuus on edelleen korkein Jokioisilla 14,1 prosenttia. Humppilassa vastaava luku on 10,3 prosenttia, Tammelassa 8,8 ja Ypäjällä 6,0 prosenttia.

 

Forssan seudulla oli TE-toimiston työllisyyskatsauksen mukaan maaliskuun lopussa 383 työtöntä työnhakijaa vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömien määrään tuli siis kolmen prosenttiyksikön vähennys vuoden aikana.

Suunta on sama kaikissa Forssan seudun kunnissa. Eniten työttömien osuus on vähentynyt Forssassa ja Ypäjällä 3,6 prosenttiyksikköä, vähiten Jokioisilla 1,8 prosenttiyksikköä.

Helmikuun lopusta lukien tilanne on jatkunut Forssan seudulla edelleen parempaan suuntaan. Seudun kunnista ainoastaan Jokioisilla työttömien määrä oli maaliskuun lopussa 0,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin kuukautta aiemmin.

Forssan seudulla pienin työttömyysprosentti oli maaliskuussa Tammelan 7,5 (helmikuun lopussa 8,1). Forssassa työttömien osuus työvoimasta on 10,3 (11,5), Jokioisilla 8,9 (8.8), Humppilassa 8,3 ((9,3) ja Ypäjällä 8,1 (9,8) prosenttia.

Kaikkiaan työttömiä työnhakijoita on lomautetut mukaan lukien Forssan seudulla 1402, kun kuukausi sitten lukema oli 1537. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti