Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan seutu pääsee esille Madventuresissa – Uudella kaudella Riku ja Tunna kiertävät Suomea

Televisio-ohjelma Madventures tekee ensi vuonna paluun vuosikymmenen tauon jälkeen. Syyskuussa kuvauksia on ollut Forssan seudulla.
Madventures-kaksikko Tunna Milonoff (vas.) ja Riku Rantala kuvasivat materiaalia uudelle kaudelle maastossa muun muassa Urjalan, Forssan ja Tammelan rajaseudulla, lähellä Särki-Tiiriä. Kuva: Sami Levo
Madventures-kaksikko Tunna Milonoff (vas.) ja Riku Rantala kuvasivat materiaalia uudelle kaudelle maastossa muun muassa Urjalan, Forssan ja Tammelan rajaseudulla, lähellä Särki-Tiiriä. Kuva: Sami Levo

Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin aiemmin kaukomaita kiertänyt seikkailuohjelma Madventures tutustuu seuraavalla kaudellaan kotoisaan Suomeen. Neljäs kausi televisioidaan Nelosen kanavilla ensi vuonna, 11 vuotta edellisen Madventures-kauden jälkeen.

Ohjelman kuvaukset ovat alkaneet kuluvan vuoden aikana ja jatkuvat vielä vuonna 2020. Syksyllä kaksikkoa työllistää myös Ylen kanavilla käyntiin pyörähtävä Docventuresin uusi kausi.

Vielä tässä vaiheessa kaksikko on uuden Madventures-kauden sisällöstä melko vaitonainen. Riku Rantala kuitenkin paljastaa, että kuvauksia on ollut myös Forssan seudulla. Sen lisäksi kaksikko seikkailee uudella kaudella ainakin Perämerellä ja Lemmenjoella.

Kuvauksia Torronsuolla ja Urpolan kartanolla

Forssan seudulta Madventuresissa näkyy etenkin seudun luontoa. Rantala kertoo, että sivujuonteena ohjelmassa tulee esille myös yhteiskunnan muutos, kuten kaupungistuminen.

– Olimme aiemmin kuvaamassa esimerkiksi Torronsuolla. Kuvauspäivän jälkeen menimme yöksi ihan sattumalta Humppilassa sijaitsevaan Urpolan kartanoon, missä meidän ei pitänyt edes kuvata. Lopulta paikka oli niin hieno, että vietimme upean illan ja mahtavat kuvaukset siellä, Rantala kertoo Forssan Lehdelle.

– Olemme jo pitkään miettineet, mitkä alueet kiehtovat meitä, ja Forssan seutu on keskellä kiinnostavaa vihreää käytävää Kirkkonummelta pohjoiseen.

Alun perin Madventures-poppoon oli tarkoitus kuvata Forssan seudulla vain parina päivänä, mutta hieno miljöö toi heidät takaisin syyskuun viimeisellä täydellä viikolla.

– Uudemmista kuvauksista en vielä tässä vaiheessa voi paljastaa sen enempää, Rantala toteaa mysteerisesti.

Heimot tutuiksi

Rantalan mukaan uudella kaudella ei ole tarkoituksena kiertää Suomea maantieteellisesti ja esitellä eri alueita, vaan mennä pintaa syvemmälle.

– Suomihan on konseptina vain pari sataa vuotta vanha. Sitä ennen tämä oli heimojen, kuten kainuulaisten, hämäläisten ja pohjalaisten, yhteinen mesta. Uudella kaudella keskitymme nimenomaan heimoihin, Rantala sanoo.

Heimojakaan ei silti ajatella vain maantieteellisesti tai perinteisessä mielessä.

– Menemme siinäkin vielä syvemmälle ja katsomme, mitä heimojen sisällä on. Tämä tarkoittaa alakulttuureiksi miellettyjä ryhmiä, jotka ovat tietyllä lailla moderneja heimoja. Meitä kiinnostavat myös tulevaisuuden heimot, kuten vaikkapa biohakkerit.

Suomi monelle tuntemattomampi kuin Thaimaa

Päätös Suomen kiertämisestä ulkomaille suuntaamisen sijaan oli Rantalan mukaan lopulta luonnollinen.

– Halusimme jatkaa yhteisiä reissujuttujamme, mutta ei tuntunut oikealta lähteä toiselle puolelle maailmaa jo ilmastonmuutoksen vuoksi mutta myös siksi, että moni suomalainen on – hullua kyllä – kolunnut paremmin Thaimaan kuin kotimaansa.

Uuden Madventures-kauden toivotaan herättävän suomalaiset tutkimaan lähiseutujaan, jotka ovat monelle nykyään täysin tuntemattomia.

– Meillä on tällä todella hienoja mantuja, joista ihmiset eivät tiedä mitään, Rantala toteaa.

Ja mikä tärkeintä: Rantala lupaa, että uudella kaudella nähdään myös ruokiin keskittyvä ohjelmaosio Mad Cook.

– Suomesta todellakin löytyy kilpailukykyisiä ehdokkaita maailman yrjöttävimpien ja hämmästyttävimpien perinneruokien joukkoon. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

17.2.2020

Uusimmat