Lounais-Häme

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan eronpyyntöpäätös kumottiin, kaupunginhallitus kutsuu neuvotteluun

Forssan kaupunginhallitus kumosi sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan viime viikolla tekemän päätöksen, jossa lautakunta pyysi äänin 9-3 eroa tehtävästään.

Kaupunginhallitus ei lähettänyt eronpyyntöä uudelleen käsittelyyn lautakunnalle. Sen sijaan se kutsuu koko lautakunnan neuvotteluun kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa. Neuvotteluista tiedotetaan kaupunginhallitukselle.

-Neuvottelu käydään varmasti lähiaikoina, mutta ajankohtaa ei ole vielä sovittu. Toivottavasti löydämme päivän, jolloin paikalle pääsisivät kaikki, kertoo kaupunginsihteeri Matti Pietilä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajiston muodostavat puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) sekä varapuheenjohtajat Jouko Haonperä (kok.), Johanna Häggman (kesk.) ja Janne Nieminen (vas.).

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja on Vesa Niininen (sd.) ja varapuheenjohtaja on Lotta Saarenmaa (kok.). Lautakunnan jäseniä ovat Saara Jokinen (sd.), Jennica Kainulainen (sd.), Maaret Lahtinen (sd.), Pasi Vikman (sd.), Tuulia Nieminen (kok.), Turkka Mali (kok.), Hannu Ylitalo (kesk.), Minna Aaltonen (kesk.), Katariina Pohjalainen (vas.), Ari Aaltonen (vas.) ja Sami Mattila (ps.).

 

Koko luottamusvyyhti lähti purkautumaan, kun kaupunginhallitus kiinnitti kokouksessaan 19. maaliskuuta huomiota päätöksenteon luotettavuuteen ja luottamuksellisuutta koskeviin seikkoihin.

Kaupunginhallitus laati lautakunnille myllykirjeen, jossa se korosti, että lautakunnissa olevien luottamushenkilöiden pitää perehtyä toimielimen kokousmenettelyihin ja luottamustoimen hoitoon koskeviin säädöksiin ja määräyksiin.

Kirjeen taustalla oli esille tullut tapaus, jossa lautakunnan kokouksessa käytettyjä puheenvuoroja oli vuotanut lautakunnasta päätöstä hakeneen henkilön tietoon lautakunnan jäsenen kertomana.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan kokouksessa kokoomuksen Lotta Saarenmaa esitti Katariina Pohjalaisen (vas.) kannattamana, että lautakunta pyytää yksimielisesti eroa. Äänestyksen päättyessä äänin 9-3 yksimielisyyttä ei syntynyt. Vesa Niininen (sd.) jätti eriävän mielipiteen, jossa todettiin päätöksen olevan kuntalain vastaisen. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/49413-kaupunginhallitus-heittamassa-pallon-takaisin-lautakunnalle-kaupunginjohtaja-toivoo

Uusimmat

Fingerpori

comic