Lounais-Häme Forssa

Forssan Suvi-illan puolikas houkuttelee huippunimiä

Jarkko Järvenpää saa Forssaan seurakseen muun muassa Arttu Vattulaisen ja Anne-Mari Hyryläisen.
Mikäli arvokisakävijä Anne-Mari Hyryläisen kevät sujuu suunnitellusti, juoksee hän kesäkuussa puolimaratonin Forssan Suvi-illassa. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA
Mikäli arvokisakävijä Anne-Mari Hyryläisen kevät sujuu suunnitellusti, juoksee hän kesäkuussa puolimaratonin Forssan Suvi-illassa. Kuva: FACUNDO ARRIZABALAGA

Suvi-illan puolikkaasta näyttää muodostuvan kovatasoinen kilpailu. Jo aiemmin osallistumisestaan on kertonut moninkertainen Suomen mestari, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää.

Nyt Forssan Suvi-illan ”päähilippasija” Harri Merta kertoo, että puolimaratonille ovat tulossa myös Arttu Vattulainen ja Anne-Mari Hyryläinen. Joensuun Katajaa edustuva Vattulainen oli mukana viime elokuussa Berliinin EM-kisojen kympillä ja pisteli kesän aikana vitosen 13.46:een ja kympin 28.48:aan.

Vattulainen ei ole aiemmin osallistunut Suvi-iltaan. Kauden päätavoitteet ovat syksyllä käytävissä Dohan MM-kisoissa.

– Arttu Vattulainen tähtää maratonille, ja kova puolimaraton kesän alkuun sopii siihen suunnitelmaan kuin nenä päähän, Merta kertoo.

Merran mukaan miesten puolikkaalle on nyt helppo houkutella muitakin tekijä nimiä, kun kaksi huippumenijää on jo kertonut tulostaan.

– Puolikkaan ennätys on 1.03.36, joten tämä on reitti, jossa on mahdollista juosta kovaa, Merta sanoo.

Naistenkin puolikkaalle saatiin huippujuoksija, kun Suomen viime vuosien paras naismaratoonari Anne-Mari Hyryläinen on lähdössä mukaan. Hyryläinen on edustanut Suomea maratonilla vuoden 2015 ja -17 MM-kisoissa sekä 2016 olympialaisissa ja puolikkaalla 2016 EM-kisoissa.

Dubaissa asuvan Hyryläisen ennätys puolikkaalla on 1.11.04 ja maratonilla 2.28.53, molemmat tulokset ovat viime vuodelta.

– Vattulaisen ja Hyryläisen osallistuminen on sillä tavalla ehdollinen, että he ovat mukana jos pystyvät terveenä ja harjoittelu sujuu keväällä normaalisti.

Kympillekin pyritään saamaan kovaa kaartia, vaikka puolikas tänä vuonna on Suvi-illan kärkimatka.

– Mäkelän Janicalta en ole saanut vielä vastausta, mutta uskon, että hän juoksee kympin eikä puolikasta. Hänen päämatkansa on kuitenkin esteet, ja kesällä kisataan GP-sarjaa, Merta muistuttaa.

Merta odottaa juoksujen ohella paljon ensi kesän pyöräilymatkoista. Ennakkoilmoittautuminen on sujunut siihen malliin, että hän odottaa 140 kilometrin pitkään pyöräilyyn 150 osallistujaa, 95 kilometrille 250 osallistujaa ja 35 kilometrille 500–600 osanottajaa.

– 35 kilometrin lenkistä on tarkoitus tehdä koko kansan leppoisa pyöräily. Kärki menee kovaa, mutta tavalliset kuntoilijat voivat polkea matkan rennosti vaikka perheen tai ystävien kanssa. Kuuman suunnalle on tarkoitus tehdä lepopiste, jossa voisi hörppäistä kahvit ja paistaa halutessaan makkarat.

28:s Forssan Suvi-ilta järjestetään 15. kesäkuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic