Lounais-Häme Forssa

Forssan Suvi-iltaan kovatasoinen puolimaraton

Kärkijuoksijat Jarkko Järvenpään johdolla hakemaan kovia aikoja Forssasta.
Kympin Forssassa -15 voittanut Jarkko Järvenpää hakee kovaa aikaa ensi kesän Suvi-illassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomen parhaimpiin kestävyysjuoksijoihin kuuluva Jarkko Järvenpää osallistuu ensi kesänä Forssan Suvi-iltaan. Tampereen Pyrinnön juoksija tavoittelee puolimaratonilta kovaa aikaa.

Järvenpää osallistui Suvi-iltaan vuonna 2015, jolloin hän oli nopein kympillä.

– Juttelin Jarkon kanssa osallistumisesta Suvi-iltaan jo joulukuun alussa, mutta silloin hän ei pystynyt lupaamaan varmaksi, koska kilpailukalenterin suunnittelu kesälle oli vielä kesken. Noin viikko sitten Jarkko sitten soitti minulle ja kertoi, että hän on mukana ja juoksee Suvi-illassa puolimaratonin. Jarkko valmistautuu Dohan MM-kisoihin ja alkukesän kova puolikas sopii siihen hyvin, kertoo Suvi-illan vetäjä, päähilippasija Harri Merta.

32-vuotias Järvenpää on edustanut Suoma 2012 Helsingin EM-kisoissa ja 2016 Amsterdamin EM-kisoissa. 2014 hän oli mukana puolimaratonin MM-kisoissa.

Järvenpää oli viime kesänä 5 000 metrillä kotimaisten tilastojen kuudes, 10 000 metrillä kolmas ja puolimaratonilla ykkönen ajallaan 1.06.45.

Suvi-illasta Järvenpää hakee hyvää aikaa.

– Yritämme saada miesten ja naisten puolikkaista todella laadukkaat kilpailut, kertoo Merta.

Merta tavoittelee miehiin mukaan muun muassa viime kesän 10 000 metrin EM-edustajaa Arttu Vattulaista ja naisiin puolikkaan ja maratonin kotimaista kärkinimeä Anne-Mari Hyryläistä.

– Laitoin Keskisalon Jukalle kyselyn, jos Suvi-illan puolikkaasta saisi virallisen näyttöpaikan Dohan kymppiä ja maratonia varten. Hännisen Harrihan antoi aikoinaan meillä näytöt olympialaisiin ja MM-kisoihin.

Merta haluaa Suvi-iltaan tietenkin myös järjestävän seuran Forssan Salaman kärkijuoksijat. Janica Mäkelä ja Astrid Snäll tavoittelevat paikkoja arvokisoista.

– Janicaa tuntien hän tyytyy varmasti kymppiin, kuten Astridkin, koska ohjelmaa rakennetaan varmaan pitkälti 3 000 metrin esteiden ehdoilla. Janica ei osannut vielä kertoa tarkkaan alkukesän ohjelmaansa, mutta asiaan palataan, kunhan hän tulee Etelä-Afrikan-leiriltään.

Salama järjestää kesän alussa ennen Suvi-iltaa viime vuoden tapaan estejuoksupäivän. Osa kärkimenijöistä valitsee luultavasti silloin lyhyemmän sileän matkan. Esteisiinkin on tulossa hyvin porukkaa, sillä Merran mukaan päivän estematkat ovat samalla useamman piirin mestaruuskilpailut.

Merran mukaan Suvi-ilta on myötätuulessa. Tapahtuma aikoo nousta Suomen suurimmaksi juoksu- ja pyöräilytapahtumaksi.

– Yhteistyökumppanit ovat olleet tapahtumasta todella kiinnostuneita, teemme Suvi-illasta entistä ehomman. Tarkoituksena on myös houkutella runsaasti yleisöä reitin varteen. Mukaan on lähdössä kovan luokan julkkiksia, jotka varmasti kiinnostavat väkeä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic