Lounais-Häme Forssa

Forssan Taekwondoseura juhli 30-vuotistaivaltaan leirin merkeissä

Kansainvälistäkin menestystä niittäneen 30-vuotiaan seuran toiminta painottuu edelleen kilpaotteluun.
Antti Karkola näytti Forssan Taekwondoseuran juhlaleirille mallia perusliikkeistä.

Taekwondon ensimmäisestä alkeiskurssista ja lajin harrastamisesta Forssassa tulee syksyn aikana kuluneeksi 30 vuotta. Hiljaisempien aikojen jälkeen kiinnostus kamppailu-urheilua ja taekwondoa kohtaan on kasvanut Forssan seudulla.

Forssan Taekwondoseuran puheenjohtaja Pertti Lilja kertoo, että seuralla tällä hetkellä kolmisenkymmentä aktiiviharrastajaa.

– Kaikkien ei ole pakko otella. Taekwondossa itseäni kiehtoo kokonaisvaltaisuus. Notkeus paranee automaationa ja laji kehittää kehon hallintaa, sanoo lajin 1990-luvun alussa Forssassa aloittanut Lilja.

Taekwondoseura ei juhlinut pyöreitä vuosia ainakaan pelkästään kakkua syömällä. Viikonloppuna järjestettiin Feeniksissä 30-vuotisjuhlaleiri, johon saapui harrastajia myös Forssan Taekwondoseuran perustajan, korealaisen Park Jong Manin muista perustamista seuroista Jyväskylää ja Turkua myöden. Park Jong Man on itse palannut Koreaan ja opettaa lajin saloja korealaisille. Leirille osallistui kuutisenkymmentä lajin harrastajaa.

Liljan mukaan leirillä käytiin läpi pääosin perustekniikkaa ja harjoiteltiin otteluja varten.

Seuran harjoittelu on aina vahvasti painottunut kilpaotteluun. Taekwondoseuran harrastajia on osallistunut useisiin kilpailuihin hyvällä menestyksellä niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Nimistä voidaan mainita ainakin Saina Savage, Joona Rosenberg, Tapani Ceder sekä Riku ja Niko Alahäme. Tuomo Haaksi toi Forssan Taekwondoseuralle tänä vuonna SM-kultaa.

Forssan Taekwondoseuran dan-kokeet pitää opettaja Janne Puputti. Hän on aikoinaan aloittanut taekwondon Forssassa ja toimii nykyään opettajana Turun Taekwondo ry:ssä.

Taekwondon alkeiskurssit käynnistyvät syksyn aikana. Kurssille voi osallistua kuka tahansa lajista kiinnostunut. Liljan mukaan kursseille on osallistunut ihmisiä pikkulapsista kuusikymppisiin asti. Tietoa kursseista voi hakea esimerkiksi Forssan Taekwondoseuran netti- ja facebook-sivuilta. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic