Lounais-Häme Forssa

Forssan Teatteri etsi juhlavuoden näytelmiin tekijöitä – Yhden ensi vuoden produktioista ohjaa Miia Nuutila

Casting-tilaisuudessa useat kymmenet potentiaaliset näyttelijät esittelivät kykyjään ohjaajille Miia Nuutilalle ja Timo Tirrille.
Televisiosta tuttu Miia Nuutila ohjaa ensi vuonna Forssan Teatterissa ensi-iltansa saavan musikaalin Ulvova Mylläri. Forssalainen Tarmo Leppänen (oik.) haluaa esiintyä musikaalissa ja osallistui casting-tilaisuuteen osoittamaan lahjansa laulajana ja näyttelijänä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Televisiosta tuttu Miia Nuutila ohjaa ensi vuonna Forssan Teatterissa ensi-iltansa saavan musikaalin Ulvova Mylläri. Forssalainen Tarmo Leppänen (oik.) haluaa esiintyä musikaalissa ja osallistui casting-tilaisuuteen osoittamaan lahjansa laulajana ja näyttelijänä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Antti Paavilainen istuutuu pianon ääreen ja alkaa soittaa Baddingin Paratiisia. Forssalaiselle Tarmo Leppäselle kappale on tuttu, ja hän aloittaa laulamisen.

Ollaan Forssan Teatterin casting-tilaisuudessa, jossa etsitään näyttelijöitä kolmeen näytelmään. Yksi näytelmistä on syksyllä 2020 ensi-iltansa saava Miia Nuutilan ohjaama musikaali Ulvova Mylläri. Musikaalin kapellimestarina toimii Antti Paavilainen, ja Tarmo Leppänen hakee roolia näytelmästä.

– Olen ollut mukana Forssan Teatterin näytelmissä vuodesta 2005 lähtien, ja nyt haluaisin päästä kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät musikaalissa, Leppänen sanoo.

 

Samaan aikaan, kun Leppänen laulaa Baddingiä pianon äärellä, teatterisalissa soi Veljeni Leijonamieli -näytelmän kappale. Parikymmentä potentiaalista näyttelijää kiertää lavaa mietteissään ja yrittää eläytyä musiikkiin.

Kun musiikki loppuu, ohjaaja Timo Tirri kääntyy näyttelijäehdokkaiden puoleen:

– Missä te olitte, mitä tapahtui, millainen tunnelma oli, hän kysyy ja näyttelijäehdokkaat kertovat mielenmaisemastaan.

Tirri etsii Veljeni Leijonamieli -näytelmään heittäytyjiä, jotka osaavat ottaa kontaktin, kuunnella ja reagoida.

Timo Tirri ohjaa ensimmäistä kertaa Forssan Teatterissa.

Forssan Teatteriyhdistyksen puheenjohtajan Tanja Thomssonin mukaan ensi vuosi on Forssan Teatterille erityislaatuinen. Se on 40-vuotisjuhlavuosi, mutta myös haastavien produktioiden vuosi.

Miia Nuutilan ohjaama Ulvova Mylläri on ensi vuoden suurin näytelmä. Siihen tarvitaan eniten näyttelijöitä, rahaa ja lavasteita. Produktiossa tehdään yhteistyötä Musiikkiopiston kanssa ja kootaan livebändi.

Muita juhlavuoden näytelmiä ovat ainakin Veljeni Leijonamieli ja draama nimeltä Parhaissakin perheissä.

 

Forssan Teatteri järjestää aina kauden aluksi castingin sopivien näyttelijöiden löytämiseksi tuleviin näytelmiin. Viime sunnuntain castingissa potentiaalisia näyttelijöitä oli useita kymmeniä.

Timo Tirri oli vakuuttunut siitä, että näyttelijöitä on tarpeeksi kaikkiin produktioihin.

– Näytelmän tekemiseen pitää sitoutua, koska harjoituksissa on oltava mukana. Jos joku puuttuu kohtauksesta, se on kuin yrittäisi ajaa kolmipyöräistä autoa, Tirri sanoi.

Tanja Thomsson iloitsi siitä, että castingissä oli monta tuntematonta kasvoa ja myös tavallista enemmän lapsia ja nuoria.

– Castingiin osallistuneiden suuri määrä kertoo ehkä siitä, että Forssan Teatterilla on vetovoimaa. Nuorten määrä kertonee myös Pienen Teatterikoulun työstä, Thomsson sanoo. FL

Lue myös: Forssan teatterissa jotain uutta, jotain vanhaa puheenjohtajan vaihtumisen myötä

Forssan Teatterin näytelmät

Veljeni, Leijonamieli

Astrid Lindgrenin lastennäytelmä.

Saa ensi-iltansa Forssan Teatterissa 25. tammikuuta.

Ohjaajana toimii Timo Tirri.

Kertoo kahdesta veljestä, jotka kuoltuaan pääsevät kauniiseen paikkaan nimeltä Nangijala.

Parhaissakin perheissä

Anna Krogeruksen draama.

Saa ensi-iltansa todennäköisesti huhtikuussa.

Ohjaajana toimii Timo Tirri.

Kertoo varakkaasta perheestä, jossa asiat eivät ole niin hyvin kuin päältä päin näyttää.

Ulvova Mylläri

Arto Paasilinnan romaanista dramatisoitu musikaali.

Saa ensi-iltansa lokakuussa 2020.

Ohjaajana toimii Miia Nuutila.

Kertoo miehestä, jota pidetään mielisairaana, mutta näytelmä kyseenalaistaa sen, mitä lopulta onkaan hulluus.

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic