Lounais-Häme Forssa

Forssan tori, alkaneen kesän kaunein päivä ja Kukkamarkkinat – Tällä reseptillä ei voi mennä vikaan

Kukkamarkkinoilla käytiin kauppaa, kuunneltiin musiikkia, nautittiin auringosta ja julkistettiin Vuoden Floora.
Vuoden Floorana palkittu valokuvaaja Sirpa Ryyppö kertoo oppineensa eläimiltä kaikki elämänarvonsa, kuten sen, ettei ketään kannata tuomita tai arvostella ulkoisten seikkojen perusteella. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vuoden Floorana palkittu valokuvaaja Sirpa Ryyppö kertoo oppineensa eläimiltä kaikki elämänarvonsa, kuten sen, ettei ketään kannata tuomita tai arvostella ulkoisten seikkojen perusteella. Kuva: Lassi Puhtimäki

Torikansa säteili kilpaa auringon kanssa lauantaina Forssan Kukkamarkkinoilla. Amppelit, hyötykasvit ja ruukkukukat tekivät kauppansa, Ypäjän teatteri tarjoili makupaloja tulevan kesän kappaleistaan ja Mikko Alatalo viihdytti musiikillaan.

Lauantain ehkä sädehtivin hymy nähtiin valokuvaaja Sirpa Ryypön kasvoilla, kun Lions Club Forssa / Flores paljasti Ryypön valinnan Vuoden Flooraksi. Tittelillä palkitaan vuosittain lounaishämäläinen nainen, joka on asialleen vihkiytynyt, toimii suurella sydämellä ja vaikuttaa näin myönteisesti ympäristöönsä.

Ammattivalokuvaajana yli 20 vuotta toiminut Ryyppö täyttää kaikki kriteerit ilman epäilyksiä.

– Vuoden Flooramme on aktiivinen, positiivinen, uskomattoman pirteä ja toimelias nainen, hehkutti LC Forssa / Floresin Satu Järvinen torilla pitämässään puheessa.

 

Lue myös: Sirpa Ryyppö valittiin vuonna 2017 Forssan seudun positiivisimmaksi

 

Valokuvaajan työhönsä liittyvien ansioiden lisäksi Ryyppö on tullut seudulla tunnetuksi eläinavusteisesta toiminnasta ja alpakoiden kasvatuksesta. Ryypön kasvattama ja omistama Börje-alpakka on esiintynyt Ryypön kanssa useasti tapahtumissa ja televisiolähetyksissä.

 

Luitko tämän: Hyvät tyypit videolla: Börje hoivaa ihan vain olemalla

 

Kukkamarkkinoiden järjestelystä vastaa Forssan Yrittäjät ry. Markkinoiden primusmoottoriksi pyydettiin tänä vuonna Erkki Tervomaa. Torin myyntiruudut olivat täpösen täynnä, mutta ei Tervomaa siitä kaikkea kunniaa itselleen ottanut.

– Torikauppiasyhdistys on ollut yhteistyökumppanina isossa roolissa. Samoin tärkeää oli se, että saimme myös keskustan kivijalkakauppiaita mukaan Kukkamarkkinoiden markkinointiin.

– Tarkoitus on kasvattaa tapahtumaa pikkuhiljaa aina vain isommaksi. Tänä vuonna kävijöitä tuli busseittain ainakin Hämeenlinnasta ja Salosta, Tervomaa iloitsee.

Suurimman kunnian tapahtuman täydellisestä onnistumisesta Tervomaa antoi kuitenkin säiden herralle.

– Tuo aurinkohan kaiken ratkaisee. Tällaisella kelillä ihmiset ovat tyytyväisiä, iloisia ja kauppakin käy.

Kukkamarkkinoiden päämyyntiartikkeli, kukat ja kasvit, tekivät aurinkoisessa säässä hyvin kauppansa.

Kaupan käymisen vahvisti amppelia toisensa perään asiakkaille ojennellut puutarhatyöntekijä Julia Leino tammelalaisesta Palmin puutarhasta.

– Ihmisiä on ollut tosi paljon liikkeellä ja he ovat olleet ostotuulella. Monenlaisia ostajia on käynyt kaupoilla, toiset haluavat perinteisempää ja toiset jotakin uutta. Tähtisilmät ovat tehneet kauppansa erityisen hyvin, ne myytiin loppuun.

Palmin puutarha osallistui kuluvalla viikolla myös Avoimet kasvihuoneet -tapahtumaan. Leino kertoo tapahtuman olleen menestys.

– Kävijöitä oli todella paljon. Toki silloinkin oli hieno sää, mikä saa ihmiset liikkeelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic