Lounais-Häme Lounais-Häme

Forssan työttömyysprosentti on Kanta-Hämeen korkein – Koronan aiheuttamat lomautukset nostivat työttömyyttä Forssan seudulla selvästi

Työttömyys on noussut Forssan seudun kunnissa selvästi verrattuna vuotta aiempaan tilanteeseen.
Koronavirustilanteen aiheuttamat lomautukset ovat nostaneet työttömyyttä rajusti. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koronavirustilanteen aiheuttamat lomautukset ovat nostaneet työttömyyttä rajusti. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Työttömien osuus työvoimasta on kasvanut Kanta-Hämeessä verrattuna vuotta aiemmin olleeseen tilanteeseen. Työllisyyskatsauksen mukaan työttömien osuus oli huhtikuussa 13,6 prosenttia eli 5,6 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten. Kehitystä selittää ennen kaikkea koronan aiheuttama kokoaikaisesti lomautettujen määrän voimakas kasvu.

Kanta-Hämeen kunnista työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuussa korkein Forssassa, jossa se oli 15,3 prosenttia. Humppilassa vastaava lukema oli 14,3, Ypäjällä 11,6, Jokioisilla 11,2 ja Tammelassa 10,9 prosenttia. Maakunnan paras tilanne oli Hausjärvellä, jossa työttömyysprosentti oli 9,1.

Työttömyys on noussut Forssan seudun kunnissa selvästi verrattuna vuotta aiempaan tilanteeseen. Tammelassa työttömien määrä kasvoi 72 prosenttia, Ypäjällä nousua oli 65 prosenttia, Jokioisilla 48 prosenttia, Humppilassa 46 prosenttia ja Forssassa 45 prosenttia.

Forssassa ilmoitettiin avoimia työpaikkoja 123, mikä oli 128 vähemmän kuin vuotta aiemmin huhtikuussa. Humppilassa, Jokioisilla ja Tammelassa avointen työpaikkojen määrä vaihteli 7:n ja 22:n välillä. Ypäjältä huhtikuun tilastoon ei merkitty yhtään avointa työpaikkaa. Jokioisilla avointen työpaikkojen määrä oli kasvanut 14:lla vuoden takaisesta, Humppilassa avoimia työpaikkoja oli tämän vuoden huhtikuussa saman verran kuin vuotta aiemmin ja Tammelassa määrä oli laskenut yhdellä.

Pirkanmaalla Urjalassa työttömyysprosentti oli 14,3 ja Varsinais-Suomessa Somerolla 11,4 prosenttia. Somerolla avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 23 ja Urjalassa 24. Somerolla ja Urjalassa avointen työpaikkojen määrä laski edeltävään vuoteen verrattuna, Somerolla laskua oli 21 työpaikan verran ja Urjalassa yhdeksän työpaikan verran.

Koko maan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli huhtikuun lopussa yhteensä 433 100 työtöntä työnhakijaa. Se on 203 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä lisääntyi edellisestä kuukaudesta 124 000:lla.

Koronaviruksen leviämisen hidastaminen on lisännyt erityisesti lomautettujen lukumäärää. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 16,5 prosenttia eli 7,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic