Lounais-Häme

Forssan työväentalo kaunistuu entisestään

Forssan työväenyhdistykselle on myönnetty 20 000 euron valtionavustus työväentalon korjaamiseen. Raha tullaan käyttämään julkisivuremonttiin, joka käynnistynee kevään koittaessa.

-Kosteus on päässyt sekä ylhäältä katon kautta että alhaalta sokkelista irrottamaan rappausta joiltakin osin. Paikkaamme ja rappaamme uudestaan, mitä tarvitaan, ja sen lisäksi maalaamme uudelleen koko talon, kertoo työväenyhdistyksen taloudenhoitaja Tapio Talikainen.

Talikaisen mukaan tarjouspyynnöt työstä ovat juuri lähtemässä. Urakkasopimus solmitaan niin, että valmista on oltava syyskuun loppuun mennessä. Koko julkisivuremontin kustannusarvio on 75 000 euroa.

 

Julkisivuremontti on jatkoa jo kahtena edellisenä vuonna tehdyille peruskorjaustöille. Vuonna 2016 työväentalon katto puhdistettiin ja päällystettiin uudelleen. Viime vuonna tehtiin sadevesiviemäröinti.

Vuonna 1930 tulipalossa tuhoutuneen talon paikalle noussut työväentalo niitti viime kesänä mainetta, kun se valittiin Suomen kauneimmaksi työväentaloksi.

 

Kanta-Hämeessä valtionavustusta myönnettiin kolmen muun seurantalon korjauksiin. Hämeenlinnalainen Viisarin Sosiaalidemokraatit sai 35 000, hausjärveläinen Nuorisoseura Silmu 12 000 ja Haminankylän Nuorisoseura 6 000 euroa.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista.

Yhteensä seurantalojen korjauksiin myönnettiin tänä vuonna 1,7 miljoonaa euroa. FL

 

Lisää aiheesta:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/38188-forssan-tyovaentalo-valittiin-suomen-kauneimmaksi

Uusimmat

Fingerpori

comic