Lounais-Häme Forssa

Forssan työväenyhdistys perää kurinpitotoimia Vesa Niinisen some-kommenttien vuoksi

Forssan työväenyhdistys lähetti Tyykikylän Demareille pyynnön selvittää Vesa Niinisen kirjoittelua Facebookissa.
Vesa Niininen toimii Forssan kaupunginvaltuutettuna sekä sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtajana. Kuva: Seppo Pessinen
Vesa Niininen toimii Forssan kaupunginvaltuutettuna sekä sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtajana. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan työväenyhdistys toivoo, että Tyykikylän Demarit puuttuisi jäsenensä Vesa Niinisen kirjoitteluun Facebookissa.

Kaisa Lepola julkaisi viikko sitten Facebook-sivullaan Forssan Lehden uutisen SDP:n piirihallituksen tuoreesta päätöksestä.

Forssan kaupunginvaltuutettu, sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja Vesa Niininen kommentoi julkaisua, ja nimitti kommentissaan Kaisa Lepolaa despootiksi. Niininen itse sanoo suuttuneensa, koska sdp:ssä oli sovittu, että piirihallituksen käsittelyä ei ”repostella julkisuudessa”.

– Tarkoitin kommentillani, että Kaisa Lepola ei noudattanut sovittua linjaa. Olisin toki voinut muotoilla asiani toisinkin, Niininen sanoo nyt, reilu viikko kommentoinnin jälkeen.

Kaisa Lepolan mukaan puolueessa ei tehty sellaista linjausta, että piirihallituksen päätöstä ei saisi julkaista Facebook-sivuilla. Hänen mielestään Niinisen kommentti oli kohtuuton ja harkitsematon:

– On hirveän surullista, että sdp:tä edustava henkilö voi kirjoittaa sellaisia lausumia, Lepola sanoo.

”Niininen vastaa itse puheistaan”

Tyykikylän Demarit sai työväenyhdistyksen lähettämän kirjallisen pyynnön kurinpalautuksesta torstaina. Pyynnössä toivotaan, että Tyykikylän Demarit puuttuu Niinisen some-keskustelun tasoon.

Tyykikylän Demarien puheenjohtaja Jouni Mäkelä ei näe tarvetta kurinpalautukselle.

– Vesa Niininen ei edusta Tyykikylän Demareita kommentoidessaan Facebookissa. Hän vastaa itse omista puheistaan, Mäkelä sanoo.

”Nyt lähti vähän laukalle”

Facebookissa syntynyt räikeä keskustelu on julkinen, ja ainakin vielä torstaina iltapäivällä se oli näkyvillä Lepolan Facebook-seinällä. Keskustelusta ilmenee, että myös Niinistä kritisoitiin ja nimiteltiin.

Niininen ei kuitenkaan odota anteeksipyyntöjä tai aio sellaisia itse esittää. Hänen mukaansa ärhäkkä keskustelu on ”perinteistä tietyn piirin puhetta”, jota on kuultu monta kertaa ennenkin.

Forssan työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Matti Uutela tähdentää, että työväenyhdistyksen jäsenet eivät osallistuneet herjaavaan Facebook-keskusteluun. Hänen mukaansa myöskään Kaisa Lepola ei esittänyt moitteita Facebook-päivityksessään.

– Hyvä some-keskustelu keskittyy asioihin eikä henkilöihin. Nyt keskustelijoilla lähti vähän laukalle, Niininen sanoo. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic