Lounais-Häme Forssa

Forssan uusi keskuskeittiö valmistuu ensi vuoden jouluksi – Rakentaminen toteutetaan mahdollisimman paikallisesti

Munkkiniemen Konsortio vastaa rakentamisesta, joka pyritään toteuttamaan mahdollisimman paikallisesti. Loimijoen Kuntapalvelut tulee vuokralaiseksi.
Forssan uusi keskuskeittiö nousee ensi vuoden aikana Munkkiniemen teollisuusalueelle lähelle Arctic Milkin toimitiloja ja kymppitietä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan uusi keskuskeittiö nousee ensi vuoden aikana Munkkiniemen teollisuusalueelle lähelle Arctic Milkin toimitiloja ja kymppitietä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssa saa uuden keskuskeittiön jouluksi 2020. Asia varmistui Loimijoen Kuntapalvelut oy:n hallituksen kokouksessa, missä yhtiö teki hankintapäätöksen uudesta keskuskeittiöstä.

Rakentajaksi valittiin Konsortio Munkkiniemi, jonka muodostavat Siivoustukku SilläSiisti oy, Forssan Säätökaluste oy ja Arkihuoma oy. SilläSiistin taustalla on Jari Hölttä, Säätökalusteen Veijo Mäkinen ja Arkihuoman Jokioisten Leivästä tuttu Virtasen suku.

Loikun toimitusjohtaja Soile Haavisto kertoo, että rakennustyöt käynnistyvät keväällä ja rakennus on valmis jouluksi 2020. Käyttöön se on suunnitelmissa ottaa vuoden 2021 alusta.

– Olemme rakennuksessa vuokralaisina 20 vuoden vuokrasopimuksella. Tarjouspyynnössä jo määriteltiin, millainen siitä tulee, jotta se palvelee mahdollisimman hyvin tarpeitamme, Haavisto kertoo.

Uusi keittiö korvaa kaksi vanhaa

Suunnitelmat täsmentyvät vielä, mutta keskuskeittiöstä on tulossa 800 neliömetrin suuruinen. Se rakennetaan Munkkiniemen alueelle lähelle valtatie 10:ä alueelle, jossa sijaitsee Arctic Milkin kiinteistö. Uudessa keskuskeittiössä voi valmistaa noin 5 000 ateriaa päivässä, mutta tarvittaessa kapasiteettia voidaan kasvattaa.

Keskuskeittiö tulee korvaamaan Forssassa tällä hetkellä toimivat Korkeavahan ja Tölön keskuskeittiöt, jotka ovat vanhentuneita. Tölön keskuskeittiö puretaan kun koulurakennus puretaan monitoimikeskuksen rakentamisen yhteydessä. Haaviston mukaan tämä oli yks syy uuden keskuskeittiön rakentamiseen.

Forssassa valmistetaan tällä hetkellä päivittäin noin 4 000 ateriaa mukaan lukien Humppilan koulujen, päiväkotien ja kotipalvelujen ateriat, joita valmistuu noin 400 päivässä. Haaviston mukaan kesäkuussa käynnistynyt yhteistyö Humppilan kanssa on saanut positiivista palautetta ja hän toivoo sen myös jatkuvan. Haavisto ja Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi toivottavat myös tammelalaiset uuden keskuskeittiön asiakkaiksi.

– Mitä suurempi volyymi on, sitä pienempi on yksikköhinta, Haavisto muistuttaa.

Vuokran suuruus pysyy salaisuutena

Uuden keskuskeittiön rakennuskustannukset jäävät liikesalaisuudeksi. Haaviston mukaan uuden rakentaminen on tehokkaampaa kuin kahden vanhan korjaaminen. Vuonna 2016 teetetyssä ateriapalveluselvityksessä arvioitiin, että uuden keskuskeittiön tekeminen maksaisi laitteineen 4,5 miljoonaa euroa.

Myös Loimijoen Kuntapalveluiden Konsortio Munkkiniemelle maksama vuosivuokra jää ainakin tässä vaiheessa liikesalaisuudeksi. Hanke on konserniohjeen mukaa käsitelty kaupunginhallituksessa, joka tietää vuokran suuruuden.

– Innoissamme odottelemme uuteen keskuskeittiön pääsyä, Haavisto hehkuttaa. FL

 

Lue lisää: Uudessa keskuskeittiössä voi valmistaa noin 5 000 ateriaa päivässä

Uusimmat

Fingerpori

comic