Lounais-Häme

Forssan uusin esikoiskirjailija

Lotta ja Leevi ovat 10-vuotiaat kaksoset, pisamanaamaisia kumpikin. Heillä on isä ja äiti ja sukunimenä Torvinen. Koossa on siis perhe, jonka on aika lähteä lomalle. Asuntoautoon vain ja kohta saa Käpälämäen leirintäalue uusia vieraita.

Kun joukko täydentyy omine lupineen vanhainkodin jättäneestä papasta, on valmiina asetelma, josta Lotta Torvinen ja salaperäisen käärön arvoitus-tarina pääsee asiaansa.

-Käynnistyy tapahtumaketju, jossa huumorille ja jännitykselle kuuluu tärkeä roolinsa, tiivistää Elisa Nieminen, tekijä tarinan takana.

 

Lotta Torvinen ja salaperäisen käärön arvoitus on hänen esikoiskirjansa. Forssalainen kirjoittaja määrittelee teoksensa lastenromaaniksi ja tietää jatkoa seuraavan. Tarkoittaa sitä, että julkaistessaan esikoisteoksensa Elisa Nieminen julkaisi myös avausosan Lotta ja Leevi Torvisen seikkailuista.

-Toisen osan sain jo kustantajalle ja nyt odottelen millaista palautetta sieltä tulee. Kolmaskin osa on sikäli alullaan, että olen hahmotellut sen mielessäni, esikoiskirjailija kertoo.

Avausosan alallaan Suomen keskisuuriin toimijoihin kuuluvalla kustantaja Myllylahdella saama vastaanotto rohkaisee esikoiskirjailijan uskomaan, että myös toinen osa päätyy painettavaksi ilman suurempia vaikeuksia.

-Tämän ekan kanssa ei vaadittu oikeastaan muuta kuin hiomaan tekstiä lähinnä joidenkin lauserakenteiden osalta. Itse sisältöön ei muutoksia tarvinnut tehdä.

-Kustantajani Heikki Luoma on ollut kannustaja ja tsemppari kohti päämäärää, jota olen tavoitellut

 

Ammatikseen esikoulussa lastenhoitajana toimiva Elisa Nieminen kirjoitti Lotta Torvinen ja salaperäisen käärön arvoituksen vuosi sitten kesälomansa aikana.

Käsikirjoitus lähti kustantajalle syksyllä ja kustannuspäätös tuli lokakuussa. Esikoiskirjailija tiedostaa, että monin verroin suuremmalla todennäköisyydellä olisi voinut käydä toisinkin.

-Tyytyväinen pitää olla, että kaikki meni niin kuin meni heti ensimmäisen kustantajan kanssa, jolle käsikirjoituksen lähetin, hän huomauttaa.

Kirjan kuvituksesta on huolehtinut Harri István Mäki, johon Elisa Nieminen tutustui kaksi vuotta sitten Oriveden Opiston viikon mittaisella kirjailijakurssilla.

-Harri toimi opettajanani ja ihastuin hänen kuvalliseen tyyliinsä.

 

Elisa Nieminen on viisivuotiaan Pihlan ja seitsemänvuotiaan Oliverin äiti. Tuntuma avausromaanin kohderyhmään pysyy näin ollen yllä sekä työ- että kotiympäristöstä. Hän summaa itsensä työssäkäyväksi perheenäidiksi, joka kirjoittaa silloin, kun aika sallii. Inspiraatiota odotellen tekstin syntyminen jäisi siis todennäköisesti vähiin.

-Kun istuu koneen taakse, käy tyypillisesti niin, että tarina lähtee viemään kirjoittajaa eikä päinvastoin.

Forssan Teatterin näyttelijäkaartistakin vuosien varrelta tuttu kirjailija kertoo muokanneensa kirjasarjansa avausteoksesta myös näytelmäversion.

-Toivottavasti jossain teatterissa tartutaan siihen joskus.

 

Lotta Torvinen ja salaperäisen käärön arvoitus -kirjan julkistamistilaisuus on Forssan kirjastossa lauantaina 2.9. kello 12 – 13. Tilaisuuteen saapuu myös teoksen kuvittaja Harri István Mäki.

-Uskomattomalta tuntuu, että oma kirja löytyy kirjastoista sekä kirjakaupoista ympäri Suomen ja se mainitaan myös kirjaluetteloissa, forssalainen esikoiskirjailija toteaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic