Lounais-Häme Forssa

Forssan valtuusto joutui äänestämään Pärjäävä Forssa -ohjelmasta – ohjelma hyväksyttiin äänin 31–12

Valtuusto hyväksyi vuosia 2019–2021 koskevan talouden tasapainotusohjelman, Pärjäävän Forssan, keskustelun ja äänestyksen jälkeen maanantai-iltana.
Forssan kaupunginvaltuusto keskusteli talousohjelmasta vilkkaammin kuin tuloveroprosentin tasosta.

Pärjäävä Forssa -talouden tasapainottamisohjelman vaikutus on ensi vuoden talousarvioon 1,4 miljoonaa euroa, vuonna 2020 1,9 miljoonaa euroa ja noin kaksi miljoonaa euroa vuonna 2021. Ohjelman toteutuksen avulla kaupungin talous pidetään tasapainossa ilman veroprosenttien nostamista.

 

Lue myös: Pärjäävä Forssa -ohjelma poikii säästökuurin Forssaan

 

Valtuusto päätti pitää ensi vuoden tuloveroprosentin nykyisellään 20,50 prosentissa. Tätä kautta kaupunki saisi kassaansa vajaat 62,5 miljoonaa euroa, joka on arviolta hieman yli prosentin enemmän kuin tämän vuoden verokertymä. Myös kiinteistöverot pidetään ensi vuonna nykyisellä tasolla. Veroista ei syntynyt valtuustossa keskustelua.

Maanantaina ennen valtuuston kokousta kokoontuneessa kaupunginhallituksen talousarvion valmistelupäivässä yhdeksi nuoriso- ja sivistyspalveluiden murheenkryyniksi nousi jäähallien tulevaisuus. Kaupunki on saanut juuri kovalla työllä perittyä hallien käyttäjiltä 30 000 euron erän rästissä olevia maksuja. Ensi vuonna maksuihin ja taksoihin on tulossa korotuksia. Samaan aikaan hallin käyttöaste on laskemassa vähentyneen käytön myötä.

 

Nykyinen jäähalli purkuun?

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen esitti omana käsityksenään, että nykyinen jäähalli voisi palvella käyttöikänsä loppuun, jonka jälkeen halli voitaisiin purkaa ja jääurheilu keskittää nykyiseen harjoitushalliin. Ensi vuonna jäähallin energialaskua ollaan pienentämässä jääkauden lämpötilan laskulla yhdellä asteella nykyisestä.

Kaupunginhallituksen pöydän ääressä esiin nousi ilmiönä NHL-kiihkoiset lasten vanhemmat, jotka eivät tyydy täkäläisiin kiekkokuvioihin vaan etsivät lapsilleen parempia pelipaikkoja lähikaupunkien seuroista.

Nuorisopuolella kaupunki on luopumassa niin Viksbergin ja Paavolan nuorisotiloista ensi vuonna, jolloin kiinteistöt joutuvat aktiiviselle myyntilistalle.

 

Puheenjohtajan mieli muuttui

Kaupunginhallituksen yksimielisestä esityksestä Pärjäävä Forssa -ohjelmasta jouduttiin äänestämään. Valtuutettu Emmi Lintonen (sd.) esitti Vesa Niinisen (sd.) kannattamana, että ohjelmasta poistettaisiin kohta viiden opetusryhmän yhdistämisestä ja sen myötä viiden luokanopettajan vähentämisestä sekä kuuden kouluavustajan vähentäminen. Lintosen mielestä supistusesitys sopii huonosti Forssan brändiin lapsiystävällisenä kaupunkina.

Keskustelussa kokoomuksen valtuutettu ja sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan varapuheenjohtaja Lotta Saarenmaa (kok.) hiillosti lautakunnan puheenjohtajaa, valtuutettu Niinistön syistä livetä lautakunnan yksimielisen esityksen takaa. Niininen totesi hänellä olevan oikeuden muuttaa mielipidettään. Kun Saarenmaa tivasi yksilöidympää selontekoa kannan muutokseen liittyvistä uusista tiedoista, Niininen tyytyi toteamaan, että syyt löytyvät Lintosen tekemästä esityksestä.

Äänestyksessä sosialidemokraatit jakautuvat kahtia. Lisäksi Lintosen esitys keräsi hajaääniä vasemmistoliitosta vihreisiin. FL

 

Forssa äänesti: Ryhmäkokojen säilyttäjät jäivät vähemmistöön

 

Artikkelia on muokattu 13.11. klo 17.05:

Forssan Lehti uutisoi tiistaina virheellisesti, että Pärjäävä Forssa -esityksestä ei olisi äänestetty lautakunnissa. Yhdyskuntalautakunnan 10. päivä lokakuuta järjestetyssä kokouksessa lautakunta äänesti Janne Vuorenmaan (sd.) esityksestä, että infrapalveluiden vakansseista jätettäisiin täyttämättä vain yksi. Äänestyksessä Vuorenmaan esitys voitti äänin 6-5. Varat vakanssin täyttöä varten otetaan määrärahasta, joka on suunnattu Tilapalveluiden palveluiden ostoon sekä aineista ja tarvikkeista.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020

Uusimmat