Lounais-Häme Forssa

Forssan valtuusto kumosi ensin oman Monikylä-päätöksensä ja päätti siitä uudelleen yhdellä lisäyksellä

Forssan valtuusto äänesti jälleen Monikylä-kannastaan. Toinen äänestys käytiin rakennusvalvonnasta.
Tällä hetkellä Monikylä-hankkeessa on käynnissä urakkatarjousten hankkiminen. Valtuusto kumosi kesäkuun päätöksensä ja päätti siitä uudelleen, jotta urakkatarjousten pyytämistä ei tarvitse keskeyttää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tällä hetkellä Monikylä-hankkeessa on käynnissä urakkatarjousten hankkiminen. Valtuusto kumosi kesäkuun päätöksensä ja päätti siitä uudelleen, jotta urakkatarjousten pyytämistä ei tarvitse keskeyttää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginvaltuusto sai maanantain kokouksessa päätettäväkseen vain kaksi kohtaa. Ensin valtuusto kumosi jo kesäkuussa tekemänsä päätöksen Monikylän urakkatarjousten pyytämisestä, minkä jälkeen se äänesti samasta asiasta uudelleen kahdesti.

Kesäkuun kokouksessa valtuusto päätti edistää monitoimikeskushankkeen urakkatarjousten pyytämiseen. Valtuutettu Tapio Virtanen (vas.) esitti tuossa kokouksessa hankkeelle omaa, ulkopuolista rakennusvalvojaa. Esityksestä tehtiin ponsi, joka Virtasen mukaan kuitenkin poikkesi alkuperäisestä muutosehdotuksesta.

Virtanen valitti kesäkuun kokouksen päätöksentekoprosessista hallinto-oikeuteen.

Lue lisää Virtasen tekemästä valituksesta: Valtuutettu Tapio Virtanen teki Monikylän päätöksenteosta kunnallisvalituksen – Puheenjohtaja Mika Penttilä: ”Voi voi sentään!”

Maanantain kokous järjestettiin, jotta kesäkuun päätös kumotaan, eikä valitusta tarvitse käsitellä hallinto-oikeudessa. Ajatuksena oli, että Monikylä-hankkeen aikataulu ei viivästyisi, kun mahdollisesti hidasta valitusprosessia ei tarvitse käydä läpi.

– Tarkoitukseni ei ole ollut jarrutella, sillä valtuuston kanta on ollut asiassa selvä. Menettelytapa kesäkuun kokouksessa oli kuitenkin lievästi ilmaistuna pöyristyttävä, Virtanen totesi puheenvuorossaan.

Aiemmin aiheesta: Monitoimikeskuspäätös uudelleen kaupunginvaltuustolle – Tapio Virtasen valitus aiotaan taklata asian uudella käsittelyllä ja tekstilisäyksellä (FL 10.8.2020)

Ensin äänestettiin siitä, pannaanko hanke hetkeksi jäihin

Lisäyksenä kesäkuun kokoukseen kaupunginhallitus esitti, että kaupunginhallitus ratkaisee rakennustöiden valvonnan ja rakennuttajan resurssien järjestämistavan muutenkin. Kaupunginhallitus toimittaa asiasta selonteon valtuustolle ja tekee tarvittaessa lisämäärärahan myöntämistä koskevan ehdotuksen valtuustolle.

Maanantain kokouksessa valtuutettu Suvi Aaltonen (vas.) esitti, että kaupunginhallituksen pohjaesitykseen lisätään lause ulkopuolisen valvojan hankkimisesta.

Ennen kuin Aaltosen vastaehdotuksesta päästiin äänestämään, äänestettiin valtuutettu Johanna Häggmanin (kesk.) esityksestä. Kuten kesäkuun kokouksessa, myös maanantaina Häggman esitti, että monitoimikeskus tuotaisiin uudestaan päätöksentekoon loppuvuodesta 2020. Perusteluna oli kesäkuun tavoin koronan tuoma epävarmuus talouden näkymistä. Lisäksi Häggman nosti esiin myös Forssan laskevat lapsilukuennusteet.

Vastaesitys äänestettiin kuitenkin nurin äänin 30–13. Kesäkuussa äänestystulos oli 29–14.

Ulkopuolinen valvoja selvin äänin

Seuraavaksi äänestettiin Aaltosen esityksestä ulkopuolisen valvojan hankkimisesta.

Ulkopuolisella valvojalla halutaan varmistaa, että urakka etenee kokonaisuutena kaupungin vaatimusten mukaisesti erityisesti, kun työ on tarkoitus pilkkoa usealle urakoitsijalle.

Aaltosen vastaesitys meni läpi selvin äänin 34–9, joten kaupunki hankkii Monikylä-hankkeelle ulkopuolisen rakennustarkastajan.

Monitoimikeskuksen urakkatarjousten jättöaika päättyy 7. syyskuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic