Lounais-Häme Forssa

Forssan valtuusto päätti äänin 28–14 liputtaa Priden kunniaksi – Puheenjohtaja puhalsi puheenvuorot lopulta poikki

Kaupunginvaltuusto äänesti Pride-lipun käyttämisestä Forssassa.
Pride-lippu liehuu jatkossa myös Forssassa.

Forssan kaupunginvaltuusto päätti maanantain maratonkokouksessaan, että kaupunki liputtaa jatkossa vuosittain sateenkaarilipulla. Lippu nousee salkoon kaupungintalon edustalla Helsinki Pride -viikon aikana.

Kaupunginhallitus oli jo aiemmin päättänyt liputuksen puolesta. Päätösehdotuksena valtuustolle oli, että hallituksen päätös merkitään tiedoksi ja valtuustoaloite aiheesta merkitään loppuunkäsitellyksi.

”Tasa-arvon nimissä kaupungin tulee liputtaa vain valtioiden lipuilla ja kaupungin viirillä”

Johanna Häggman (kesk.) teki vastaehdotuksen, jonka mukaan kaupunginvaltuusto hylkäisi kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Häggman perusteli, että sateenkaarilippu asettaa vähemmistöt eriarvoiseen asemaan, ja että jos jonkin vähemmistöryhmän vuoksi liputetaan, tulisi liputtaa silloin kaikkien vähemmistöryhmien kohdalla. Tällöin rajanveto olisi mahdotonta.

– Hyväksyntään ei tarvita kaupungin liputusta. Jokaisella on oikeus muutoinkin olla sellainen kuin on. Tasa-arvon nimissä Forssan kaupungin tulee liputtaa vain valtioiden lipuilla ja kaupungin viirillä. Näin ei syrjitä ketään, Häggman sanoi.

”Emme halua vahvistaa mielikuvaa Forssasta taantumuksellisena kaupunkina”

Alun perin valtuustoaloitteen Pride-lipusta tehnyt Maija Kranni (vihr.) totesi Priden taistelevan liikkeenä kaikkien yhdenvertaisuuden puolesta ja syrjimistä vastaan.

– Hämeenlinna, Riihimäki, Lahti ja lukuisat muut kaupungit jo juhlistavat Pridea. Jokioisten kunnanhallitus äänesti liputusta vastaan, ja #Jokioinen trendasi ensimmäistä ja varmaan viimeistä kertaa Twitterissä. Eikä todellakaan hyvässä valossa. Uskokaa, kun sanon, että emme halua vahvistaa mielikuvaa Forssasta taantumuksellisena kaupunkina, joka on jämähtänyt 80-luvulle, Kranni totesi omassa puheenvuorossaan.

Lopulta keskustelu jatkui liputuksesta noin puoli tuntia ennen kuin aiheesta päästiin äänestämään.

Keskustelu polveili muun muassa Suomen syntyvyyteen, muihin vähemmistöihin, vanhaan testamenttiin ja lasten hyväksikäyttöön, kunnes kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) päätti puheenvuorot toteamalla, että ”tämä keskustelu menee ihan mahdottomaksi, ei tässä ole enää päätä eikä häntää”.

Äänestyksessä kaupunginhallituksen pohjaesitys lopulta voitti äänin 28–14. FL

Näin valtuutetut äänestivät

Pride-liputuksen puolesta 28

Suvi Aaltonen, Ritva Aho, Sanni Grahn-Laasonen, Jouko Haonperä, Sirkka-Liisa Ilvonen, Merja Isotalo, Ilkka Joenpalo, Saara Jokinen, Riikka Kinnunen (Merja Augustinin varajäsen), Maaret Lahtinen, Marjut Kallioinen, Tomi Karlsson, Antero Koskenoja (Jaakko Mäen varajäsen), Maija Kranni, Kaisa Lepola, Emmi Lintonen, Jaana Lähteenkorva, Turkka Mali, Pentti Mansikkamäki, Jouni Mäkelä, Manu Mäkinen, Jarkko Männistö, Kaija-Leena Niemi, Minna Penttilä, Katariina Pohjalainen (Risto Aaltosen varajäsen), Tarja Rajahalme-Tahvanainen, Matti Uutela, Pasi Vikman

Pride-liputusta vastaan 14

Sirkka-Liisa Anttila, Arto Heino, Johanna Häggman, Pia Kuparinen, Aila Lahtinen (Matti Luostarisen varajäsen), Sami Mattila, Pekka Murtolahti, Timo Norri, Mika Penttilä, Lotta Saarenmaa, Ossi Stenholm, Irmeli Vinnikainen, Tapio Virtanen, Janne Vuorenmaa

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic