Lounais-Häme

Forssan valtuusto turbulenssissa

 

Forssan kaupunginvaltuusto tekee maanantaina päätöksen monitoimikeskuksen suunnitteluun kaavaillusta 170000 euron määrärahasta.

Osa valtuustoryhmistä on jo käsitellyt asiaa omissa kokouksissaan, osa kokoontuu vielä uudelleen juuri ennen valtuuston kokousta miettimään kantojaan.

Kokoomuksen valtuustoryhmän (12 valtuutettua) puheenjohtajan Marjo Kotioja-Partasen mukaan ryhmä suhtautuu määrärahaan myönteisesti.

-Määräraha pitää myöntää, että asiassa päästään eteenpäin.

Kotioja-Partasen mukaan kaupunki tarvitsee apua esimerkiksi arkkitehtipiirustusten tekemiseen; omana virkamiestyönä suunnittelu ei onnistu.

Kokoomuksen ryhmyri on närkästynyt joidenkin valtuutettujen yleisönosastokirjoituksista.

-Kaikki valtuutetut tietävät, missä mennään ja mitä vanhojen rakennusten ylläpito maksaa, Kotioja-Partanen sanoo.

Demarit kokoontuvat miettimään asiaa vasta maanantaina. Valtuustoryhmän (11 valtuutettua) puheenjohtaja Eino Järvinen toteaa, että jos ryhmäpäätös tehdään, niin silloin se myös pitää.

-Näyttää siltä, ettemme hyväksy määrärahaa.

Toisaalta hän arvelee, että rintama voi hajotakin.

Keskustan ryhmän (kahdeksan valtuutettua) puheenjohtaja Markku Länninki toteaa, että ryhmän olisi pitänyt saada keskustella asiasta ennen kaupunginhallituksen käsittelyä.

-En tykkää tavasta, miten asia on tuotu listalle.

Keskustan ryhmässä on määrärahan kannattajia ja vastustajia.

-Teknisen toimen mukaan Forssan kouluverkolle ei tarvitse tehdä mitään viiteen, kymmeneen vuoteen, Länninki sanoo.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä (kuusi valtuutettua) ei päässyt torstaisessa palaverissaan yhteisymmärrykseen.

-Turbulenssia on paljon, mutta pyrimme vielä maanantaina ryhmäpäätökseen, ryhmän puheenjohtaja Tapio Virtanen kertoo.

Hänen oma henkilökohtainen mielipiteensä on, ettei kaupungilla ole varaa 30 miljoonan euron investointiin.

-Me uppoamme, jos investoimme noin paljon. Moni asia tikittää jo nyt: Vesihelmi, jäähalli. Palaan asiaan vappupuheessani, Virtanen kuittaa.

Perussuomalaisten ryhmän (neljä valtuutettua) puheenjohtaja Tuula Ylander (entinen Forsblom) kertoo, että he ovat jo keskustelleet asiasta, mutta keskustelu jatkuu vielä maanantaina.

-Emme kannata jättikokoista koulua, mutta jotain pitää tehdä. Määrärahan suuruutta emme ole vielä miettineet.

Ylanderin mielestä on hyvä, että asia tulee valtuuston päätettäväksi.

-Vaikka epävarmuustekijöitä on, niin joskus on pakko uskaltaa tehdä päätöksiä.

Hän lisää, että jos Forssaa markkinoidaan lapsiystävällisenä kaupunkina, niin silloin oppimisympäristölläkin on tärkeä merkitys.

Ylanderin mukaan Koijärven koulu on hyvä esimerkki onnistuneesta ratkaisusta.

-Koulusta tulee hyvää palautetta.

Vihreiden ryhmän (yksi valtuutettu) puheenjohtajan Keijo Koskimiehen mukaan ryhmä on suunnittelurahan puolella.

-Monitoimikeskuksen rakentaminen näyttää järkevimmältä vaihtoehdolta. Lasten koulumatkatkaan eivät pitene kohtuuttomasti, Koskimies miettii.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän (yksi valtuutettu) puheenjohtaja Pekka Murtolahti toteaa, että kanta täytyy pohtia tarkasti, vaikka hän toisaalta luottaa sivistyslautakunnan esitykseen.

-Se tässä kiusaa todella paljon, että valtuusto on jakautunut kahtia. Toivoisin, että päätös syntyisi reilulla enemmistöllä, Murtolahti miettii.

Kristillisdemokraattien kunnallisjärjestö kokoontui torstaina miettimään, löytyisikö puolueelle yhteinen kanta, mutta Murtolahden mukaan heilläkin mielipiteet jakaantuivat.

-En ole vielä lyönyt omaa kantaanikaan lukkoon, Murtolahti sanoo.

Sivistys- ja tulevaisuuslautakunta ehdotti viime kuussa, että kaupunginhallitus ja valtuusto hyväksyisivät määrärahan lisäyksen investointeihin. Lautakunnan esityksessä ei puhuttu summista mitään, mutta myöhemmin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä arvioi, että suunnitteluun tarvitaan noin 170000 euroa.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa huhtikuun alussa ja jätti asian pöydälle lisäharkintaa varten. Seuraavan kerran asiaa käsiteltiin viime maanantain kokouksessa. Tiukan äänestyksen jälkeen päätös oli, että asia etenee valtuuston käsiteltäväksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti