Lounais-Häme Forssa

Forssan valtuuston vuoden ensimmäisessä kokouksessa viljeltiin huumoria ja esitettiin aloitteita kaupungin kehittämiseksi

Valtuuston maanantainen kokous koostui kuudesta aloitteesta ja 11 aloitteen loppuun käsittelemisestä.
Lasten liikennepuiston kehitystyö sai valtuutettujen huumorin kukkimaan maanantain kokouksessa. Lapset olivat muutenkin pääosassa kokouksessa loppuun käsitellyissä valtuustoaloitteissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginvaltuuston maanantain kokousta leimasivat letkeys, jopa vitsikkyys sekä lukuisat valtuustoaloitteet.

Aloitteita jätettiin kokouksessa kuusi ja todettiin loppuun käsitellyiksi 11.

Yksi käsitellyksi merkityistä aloitteista oli Maija Krannin (vihr.) aloite liikennepuiston kehittämisestä. Aloite keräsi puheenvuoroja vielä maanantain kokouksessa, vaikka liikennepuiston olosuhteita on jo ehditty parantaa aloitteen jättämisen jälkeen. Valtuutetut intoutuivat pohtimaan, ovatko Forssan ainoat liikennevalot tulevaisuudessa lasten liikennepuistossa tai ovatko ne ainakin ainoat, joita noudatetaan. Kokouksessa heitettiin leikkimielinen idea myös siitä, että liikennepuistoon voitaisiin rakentaa nykyistä enemmän liikenneympyröitä, jotta lapset oppisivat ajamaan tulevaisuuden Forssassa.

Valtuutetut viittasivat vitseillään siihen, että Forssaan halutaan nykyistä enemmän liikenneympyröitä ja vähemmän liikennevaloja.

Aloite poiki liikuntavälineitä kirjastoon

Käsitellyksi merkityistä aloitteista seitsemän koski lasten tai nuorten aseman parantamista ja kaksi keskittyi etenkin ikäihmisten aseman kehittämiseen. Loput kaksi palvelisivat toteutuessaan kaikkia kuntalaisia.

Yksi tällaisista kaikkia kuntalaisia palvelevista aloitteista on Emmi Lintosen (sd.) aloite liikuntavälinelainaamosta.

Aloite saa tänä keväänä tuulta purjeisiinsa, kun Forssan kirjasto investoi liikuntavälineisiin 2000 euroa. Kirjasto aloittaa liikuntavälineiden lainaamisen aluksi pienimuotoisesti, mutta välineitä voidaan hankkia kirjastoon lisää, jos niille ilmenee kysyntää.

Forssaan perättiin lisää elinvoimaa ja turvallisuutta

Uusia valtuustoaloitteita jätettiin kokouksessa kuusi.

Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) perää aloitteessaan toimikuntaa Forssan elinvoiman edistämiseksi, Maija Kranni (vihr.) toivoo aloitteessaan lisää vaikuttamismahdollisuuksia nuorisovaltuustolle, Merja Isotalo (vihr.) ajaa torimaksun poistamista myyjiltä hiljaisina vuodenaikoina ja Janne Vuorenmaa (sd.) odottaa parempaa valaistusta harrastustilojen pihoille sekä tietyille katuosuuksille. Tapio Virtanen (vas.) jätti kaksi aloitetta, joissa vaaditaan, että nuoriso- ja liikuntapalveluiden tulevaisuus annettaisiin valtuuston päätettäväksi ja että Vieremäntien liukas osuus varustettaisiin kaiteilla ulosajojen estämiseksi.

Aloitteiden käsittelyn lisäksi valtuusto päätti myöntää Forssa Asunnot Oy:n lainalle kaupungin takauksen. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat