Lounais-Häme

Forssan valtuustossa aloite sote-kokouksesta – seuraavan kerran valtuusto koolla näillä näkymin kesäkuun 11. päivä.

Forssan kaupunginvaltuutettu Emmi Lintonen (sd.) teki maanantaisessa valtuustossa aloitteen kokonaan oman valtuuston kokouksen järjestämisestä sote- ja maakuntauudistuksesta. Mallia Lintonen on hakenut Helsingin valtuustosta.

Lintonen sai esitykselleen kylmää kyytiä jo ennen aloitteensa esittämistä, koska valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) perui toukokuuksi kaavaillun valtuuston kokouksen. Seuraavan kerran valtuusto kokoontuu näillä näkymin maanantaina 11. päivänä kesäkuuta.

Lintosen mukaan kaupunginhallitus on antanut sote-uudistuksesta lausuntoja mutta nyt olisi Lintosen mielestä korkea aika, että myös valtuusto kokoontuisi tärkeän ratkaisun tiimoilta. Lintosen mukaan on tällä hetkellä epäselvää millaiset lähipalvelut sote kykenee seutukunnan asukkaille ja seutukunnalle tuottamaan. Tähän saakka keskustelu on ollut liian sirpaleista.

Toisessa aloitteessa Lintonen esitti liikuntavälinekirjaston perustamista Forssaan. Näin kirjastokortilla voisi lainata mm. kävelysauvoja, tasapainolautoja, käsipainoja ja sykemittareita.

Janne Vuorenmaa (sd.) teki aloitteen polkupyörien kierrättämisestä ja vuokraamisesta nuorten työpajan toimintana. Lisäksi puutyöpajatoiminta kaipaa ajanmukaisia laitteita.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti