Lounais-Häme Forssa

Forssan valtuustosta aloitteita rotvalleista kulttuurineuvostoon

Valtuustoaloitteissa vaadittiin mm. heijastimia koululaisille.

Forssan kaupunginvaltuustossa tehtiin maanantaina tukku aloitteita. Valtuutettu Janne Vuorenmaa (sd.) teki kaikkiaan 8 aloitetta Forssan liikenneympäristöstä.

Vuorenmaa kaipaa heijastimia koululaisille. Hän haluaisi myös kaupunkiin nykyistä leveämpiä parkkipaikkoja ja nykyaikaisia polkupyörätelineitä. Vuorenmaa haluaa myös harkintaa hidasteiden toteuttamiseen. Esimerkkinä hän käyttää Opintien päähän tehtyä koerataa, joka on saanut osakseen myös arvostelua.

Ystävyydentielle Vuorenmaa suosittaa hidasteen rakentamista. Vuorenmaa kaipaa myös lisää pyöräteitä ja reittien parempaa merkitsemistä sekä esteettömiä väyliä ja loivennettuja rotvalleja. Samalla aloitteessaan demarivaltuutettu varoittaa mustasta jäästä.

Valtuutettu Tapio Virtanen (vas.) teki aloitteen liikenneturvallisuuden lisäämisestä Ystävyydentiellä Vieremässä. Katuosuus on nykyisellään ahdas, mikä johtuu autojen pysäköinnistä kadun varrella. Virtasen lisäksi aloitteen on allekirjoittanut 18 valtuutettua.

Vihreiden valtuutettu Merja Isotalo teki valtuutettu Merja Krannin (vihr.) tukeman aloitteen kulttuurineuvoston perustamisesta Forssaan. Neuvoston tehtävänä olisi tutustua, selvittää ja tehdä esityksiä kulttuuri- ja taidepalveluiden kehittämisestä kaupungissa ja lähikunnissa.

Tarve neuvostolle tuli esille seudullisessa kulttuuritoimijoiden kokoontumisessa tämän kuun alussa. Kulttuurineuvosto voisi kokoontua neljä kertaa vuodessa, joista puolet voisi olla julkisia kaikille avoimia kokouksia. Neuvosto voisi kokoontua useamminkin, jolloin kokouksen teema olisi jokin kulttuurin ala kerralla. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat