Lounais-Häme

Forssan vapusta kuohuntaa jo etukäteen

 

Forssan perinteisen vappujuhlan ohjelma on saanut ennenaikaista kuohuntaa aikaan. Korkki on ikään kuin poksahtanut ennen aikojaan.

SDP:n Hämeen piirin puheenjohtaja Jouni Mäkelä (sd.), mikä ohjelmassa närkästyttää?

-Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä (hymähdys). Kyse on lähinnä omasta närkästyksestäni, ei sen suuremmasta kuohunnasta vapputorilla.

No mikä siinä meni pieleen?

-Juhla menee perinteiseen tapaan aina siihen asti, kunnes puhujien määrä kasvaa. Vasemmistolla on kolme edustajaa puhumassa torilla.

-Perinteisesti SAK:n Forssan seudun paikallisjärjestön ja forssalaisten työväenjärjestöt puhuvat vuorovuoroin; ensin toiset seppeleenlaskun yhteydessä haudalla ja toiset torilla. Tänä vuonna demarit puhuvat haudalla ja vasemmisto torilla.

-Ymmärrän, että Niemisen Jannen (vas.) avauspuheenvuoro kuuluu asiaan, koska hän on SAK:n Forssan seudun paikallisjärjestön puheenjohtaja. Senkin ymmärrän että juhlapuhujana on vasemmiston kansanedustaja Jari Myllykoski. Mutta kolmannen puheenvuoron kohdalla alkaa kuplia.

Janne Nieminen, mistä on kyse?

-Ei tässä mitään draamaa ole (hymähdys). Kyse on leukailusta. Myllykoski puhuu valtakunnan tasolla ja kolmas puhuja, Virtasen Tapio puhuu paikallisista asioista.

Mikseivät demarit saa puhua yhtä paljon?

-Demarit saavat ensi vuonna puhua torilla niin kuin on aikanaan sovittu.

No mikä se vapun ydin oikein on?

-Vapun ydin on siinä, että palkansaajat saavat puhua työstä ja epäkohdista, joita on tullut eteen sekä siitä, miten epäkohtia pitäisi panna kuntoon.

Onko pakko olla vakava?

-Puheenvuorojen pitää olla kärkeviä, mutta hernettä ei saa ottaa nenään. Vappuna pitää olla myös hauskaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti