Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan Verkkopalvelujen Jyrki Tulander: "Paremmin ei olisi voinut mennä"

Lounais-Häme säästyi vähemmillä vaurioilla kuin monet muut alueet, mutta sähköttömiä talouksia oli torstai-iltana yhä yli tuhat.
Forssan Verkkopalvelut oy varautuu torstaille ennustetun myrskyn tuhoihin. Kuva: Seppo Pessinen
Arkistokuva: Seppo Pessinen

Suomessa etenevä Aila-myrsky on katkonut sähköjä kymmeniltä tuhansilta kotitalouksilta. Sähkökatkokartan mukaan kello 20.30 aikaan oli sähköttä lähes 57 000 taloutta 169 eri kunnassa.

Urjalassa oli sähköttä kello 20.30 aikaan noin 164 kotitaloutta, Somerolla 429,  Tammelassa 816 ja Forssassa 3. Ypäjällä ja Jokioisilla sähköttömiä talouksia oli illalla 0, eikä päivän aikanakaan montaa.

Päivystävä palomestari Mika Helin Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo, että yö ja päivä myrskyn kourissa ovat sujuneet Forssan ja Loimaan seudulla varsin vähin tehtävin.

– Forssan seutu säästyi vähemmillä vaurioilla kuin monet muut alueet. Kanta-Hämeessä on toistaiseksi ollut yhteensä 69 puunpoistokeikkaa ja muutama siivous päälle, niistä Forssan seudulla noin 15, Helin kertoi illalla puoli yhdeksän aikaan.

Forssan Verkkopalvelut pääsi vähällä

Forssan Verkkopalvelut oy varautui torstain myrskyn tuhoihin. Verkkojohtaja Jyrki Tulander kertoo, että yhtiö pääsi myrskystä mitä ilmeisemmin vähällä.

– Oikeastaan ei olisi voinut paremmin mennä. Meillä oli yksi tyhjillään ja myynnissä oleva kesämökki ilman sähköjä tunnin ajan, Tulander kertoo.

Verkkopalvelut sopi Tulanderin mukaan 12 työntekijänsä kanssa, että kukaan ei laita puhelinta äänettömälle ja vaatteet ovat sängyn vieressä valmiina niin, että he pääsevät lähtemään töihin mihin aikaan tahansa. Vaikka tilanne näytti torstai-illan aikana rauhoittuneen, työntekijät ovat valmiustilassa vielä perjantain vastaisen yön.

Tulander totesi ennen myrskyä Forssan Lehdelle, että yhtiö on valmis antamaan naapuriapua.

–Jos ja kun oman sähköverkon alueella ei ollut myrskytuhoja, olimme valmiita auttamaan myös Valkeakosken Energian, Sallila Sähkönsiirron ja Elenian asiakkaita. Oman toimialueen sähköverkko oli kuitenkin etusijalla. Kukaan ei kuitenkaan apua pyytänyt.

Sähkökatkoista välittyy päivystyksen kännykkään automaattisesti tietoa käytön tukijärjestelmän kautta. Tulander kehottaa kuitenkin ihmisiä ottamaan yhteyttä, jos he huomaavat sähkölinjojen päälle kaatuneita puita. Niistä voi soittaa numeroon 03 4126717.

 

Juttua päivitetty kauttaaltaan Helinin ja Tulanderin kommenteilla 17.9.klo 20.45

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic