Lounais-Häme

Forssan vesilaitos jatkaa kloorausta

Forssan vesihuoltoliikelaitos jatkaa viikolla tai ehkä kahdella talousveden huoltokloorausta, koska talousvedessä on yhä raudan ja mangaanin rihmastoa. Kloori tappaa rihmaston, mutta irrotessaan se aiheuttaa veteen maakellarin tuoksua ja makua. Huoltoklooraukseen liittyen vesilaitos tekee verkostohuuhtelua sakan ja makuhaittojen poistamiseksi.

Vesihuoltoliikelaitos on saanut veden mausta palautetta. Suunnittelupäällikkö Jorma Lindström toteaa, ettei maku aiheuta vaaraa terveydelle.

– Olemme saaneet tietyt alueet puhdistettua, mutta vaikutus on vasta kiirimässä pohjoiselle ja reuna-alueille.

Puhdistusprosessi kestää isossa verkostossa, koska vesilaitos syöttää klooria niin pieniä pitoisuuksia, ettei kloorin itsensä haju- ja makukynnys ylittyisi. Klooria voi kuitenkin aistia verkoston alkupäässä.

Kloori irrottaa sakkaa taloyhtiöidenkin putkista.

Osa Suomen vesilaitoksista sekoittaa talousveteen koko ajan hiukan klooria verkoston desinfioimiseksi. Forssassa talousveden laatu on ollut niin hyvä, ettei jatkuvalle klooraamiselle ole tarvetta.

Forssan vesilaitos on aiemmin tehnyt huolto/varmuuskloorauksia harvemmin, mutta aikoo jatkossa tehdä systemaattisia, lyhytaikaisia huoltokloorauksia ehkä vuoden kahden välein.

– Mangaani- ja rautakertymä on putkistoissa vähäisempi, kun kloorauksesta toiseen ei ole pitkä aika, Lindström sanoo. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti