Lounais-Häme Forssa

Forssan vesilaitos uhkaa pakkotoimilla – Vajaat 10 asiakasta Koijärveltä ei ole allekirjoittanut vesihuoltosopimuksia jätevesiensä osalta

Vajaat 10 asiakasta Koijärveltä ei ole allekirjoittanut vesihuoltosopimuksia jätevesiensä osalta.
Koijärven ja Matkun osuuskuntien alue. Kuva: 0
Koijärven ja Matkun osuuskuntien alue. Kuva: 0

Forssan vesihuoltoliikelaitos on kevään ja kesän aikana saanut siirrettyä suurimman osan Koijärven alueen jätevesiosuuskunnan ja Matkun vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesisopimusasiakkaista omiksi sopimusasiakkaikseen.

Osa asiakkaista ei ole kuitenkaan hyväksynyt eikä allekirjoittanut päivitettyjä sopimuksia jätevesiensä osalta, vaikka ovat toimittaneet jo vuosia omia jätevesiään Koijärven alueen jätevesiosuuskunnan viemäriverkkoon. Kiinteistöjä on patistettu asiasta kirjeitse. Näitä asiakkaita on alle kymmenen.

Forssan vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta päätti, että sopimuksettomassa tilassa olevien asiakkaiden pitää hyväksyä ja allekirjoittaa vesihuollon liittymis- ja käyttösopimukset viimeistään 29.11. mennessä siltä osin, kuin todellisuudessa käyttävät vesihuoltopalveluja. Vesihuoltoliikelaitos uhkaa muuten käynnistää pakkokeinot.

– Jos sopimuksia ei saada päivitettyä eikä asiakas sitä hyväksy, meillä on mahdollisuus sopimuksettomassa tilanteessa jopa katkaista vesi, sanoo vesihuoltojohtaja Kimmo Paakkonen.

Vesihuoltoliikelaitos käynnistää myös Koijärven alueen jätevesiosuuskunnalta siirtyneiden asiakkaiden maksamattomien saatavien perinnän. Liittymismaksuna perinnässä käytetään vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnan vahvistamaa, voimassa olevaa liittymismaksua.

Koijärven alueen jätevesiosuuskunnan ja Matkun vesiosuuskunnan toiminnan siirtyminen osaksi vesihuoltoliikelaitosta on huomioitu laitoksen ensi vuoden talousarviossa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic