Lounais-Häme

Forssan vesivuoto löytyi Pispanmäestä – kloorausta ei ehditty aloittaa

Lauantai-iltana havaittu vuoto Forssan vesijohtoverkossa saatiin paikallistettua sunnuntaina noin kello 22.30 Ahlströminkadulta Pispanmäestä. Vihjeiden perusteella löydettiin myös pienempi vesivuoto Notkokadulta Lamminrannasta.

Vuotomäärä oli sunnuntain vastaisena yönä kasvanut niin paljon, että Vesihuoltolaitos hälytti lisähenkilökuntaa vuotoa etsimään. Päivän aikana vesitornin pinta laski, vaikka verkkoon pumpattiin vettä kaikilla käytettävissä olevilla pumpuilla.

Vesihuoltolaitoksen suunnittelupäällikkö Jorma Lindströminin arvion mukaan vuoto oli suurempi kuin vuosiin Vesihuoltoliikelaitoksen alueella.

Sunnuntai-iltana Vesihuoltolaitos lähetti Forssan alueelle myös tekstiviestitiedotteen, jossa tilanteesta kerrottiin ja pyydettiin asukkailta apua vuodon löytämiseksi. Tekstiviestissä Vesihuoltolaitos ilmoitti aloittavansa verkoston varmuusklooraamisen, mutta vuoto saatiinkin paikallistettua ja vuotava verkoston osa suljettua niin pian, että päätös klooraamisesta päätettiin perua.

Verkostossa saattaa esiintyä ruskeaa vettä, joka johtuu virtausolosuhteiden muuttumisesta verkostossa. Haitta poistuu juoksuttamalla vettä. Mikäli haitta pitkittyy, pyydämme ottamaan yhteyttä Vesihuoltoliikelaitoksen päivystykseen 03 4141 5590.

Vesihuoltoliikelaitos kiittää tiedotteessaan forssalaisia valppaudesta ja vuodon löytämiseksi saaduista vihjeistä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti