Lounais-Häme Forssa

Forssan vuoden yrittäjänä palkittiin Nethitin viisi osakasta, seuraavaksi yritys tähtää ulkomaille

Monikanavaiseen kauppaan keskittymistä seuraa askel ulkomaille.
Toimitusjohtaja Jari Anufrijeff kumppaneineen on urallaan perustanut verkkokauppoja ja yrityksiä liiketoiminnan ja ohjelmistojen testialustoiksi.

Forssan vuoden yrittäjänä on palkittu Nethit Systems Ltd oy:n osakkaat Jari Anufrijeff, Harri Sahrakorpi, Jani Lehtimäki, Riku Viitasaari sekä Jarno Viljaranta. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Forssan Yrittäjät luovuttivat heille palkinnon Forssan yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana.

Nethit Systems Ltd oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Jari Anufrijeff luonnehtii johtamaansa yritystä ohjelmisto- ja palveluyritykseksi. Puolet yrityksen kahden miljoonan euron liikevaihdosta tulee palveluista.

Hämeen ammattikorkeakoulussa tietokonetekniikan insinööreiksi opiskelleet Jari Anufrijeff, Harri Sahrakorpi ja Jari Seppälä perustivat Nethit oy:n tammikuussa 2002. Tarkoitus oli tehdä opintojen ohella muun muassa kotisivuja ja muita verkko-ohjelmistoja.

Alkuvaiheessa töitä tehtiin hyvin erilaisten projektien parissa ja ohjelmistojen tuotanto rönsyili laidasta laitaan. Hullunrohkeudella he lähtivät myös internetoperaattoriksi ja rakensivat langatonta ja langallista Loiminet-kaupunkiverkkoa Forssaan.

Kaiken taustalla virisi ajatus nostaa liiketoiminta seuraavalle tasolle. Pohdintojen tuloksena päätettiin paneutua kasvavaan tulevaisuuden alaan, verkkokaupan mahdollisuuksiin.

– Lähdimme tutkimaan verkkokauppa-alaa. Huomasimme, että monet verkkokauppiaat pyörittivät kivijalkakauppaa ja myymälän varasto oli yhtä kuin verkkokaupan varasto, toimitusjohtaja Jari Anufrijeff kertoo.

Kun tuote oli myyty, kassajärjestelmän varastotietojen muutos ei kuitenkaan siirtynyt automaattisesti verkkokauppajärjestelmään eikä toisinkaan päin. Nethit lähti kartoittamaan ratkaisua ongelmaan kehittämällä yhdistettyä kassa- ja verkkokauppajärjestelmää.

Visio oli tehdä asiakkaalle yhden käyttöliittymän ohjelmisto, jossa on kassajärjestelmä sekä sähköinen kauppa. Kumppaniksi kanssajärjestelmän kehittäjäksi valikoitui Suomen Kassajärjestelmät oy Kuopiosta. Ensimmäinen yhteinen tuote valmistui vuonna 2005.

Tietämyksen lisäämiseksi Anufrijeff kumppaneineen perusti alkuvaiheessa pari verkkokauppaa testatakseen sekä ohjelmistoa että liiketoimintaa. Menestyvät verkkokaupat myytiin vuosikymmenen vaihteeseen mennessä.

Nykyisen liiketoimintamallin toteutus ja yrityksen kasvu alkoivat 2007, jolloin yrityksestä heivattiin kaikki muut toiminnot. Samalla konesalitoiminta eriytettiin omaan yhtiöönsä, jota jatkoi Jari Seppälä. Nethitiin otettiin uusina yrittäjinä osakkaiksi Jani Lehtimäki, Jarno Viljaranta ja Riku Viitasaari.

Asiakkuuden jatkuvuudesta pidetään huolta kehityspalvelusopimuksella, joka sisältää järjestelmän normaalit päivitykset sekä verkkokaupan suurremontin 18 kuukauden välein. Lisäksi asiakas saa tarvittaessa koulutusta ja neuvontaa. Nethit Systems vastaa myös asiakkaan kysymykseen, miten tehdä rahaa verkkokauppaohjelmistolla?

– Pystymme konsultoimaan asiakkaan alkuun verkkokaupassa. Paljonko tarvitaan rahaa ja työvoimaa. Vastaavasti sparraamme vanhoja verkkokauppiaita. Verkkokaupan liikevaihto muodostuu kaavasta: istunnot kertaa ostoprosentti kertaa keskiostos. Myynnin parantaminen vaatii vähintään yhden muuttujan kasvattamista, Anufrijeff paljastaa.

Oman yrityksen menestysreseptin ainesosina hänen mukaansa ovat laadukas ja kehittyvä ohjelmisto sekä siihen ja liiketoimintaan liittyvä neuvonta.

Nethit Systemsin tulevaisuutta on rakennettu Tekesin rahoittamassa kehittämishankkeessa. Tavoitteena on lähteä kansainvälisille markkinoille sekä kehittää ja päivittää verkkokauppaohjelmistoa edelleen. Toimitusjohtajan mukaan se on yritykselle iso satsaus, normaalin tuotekehityspanostuksen päälle hankkeeseen on käytetty yrityksen rahaa yli 400 000 euroa.

Kehitystyötä tehdään yhdessä kassajärjestelmätoimittajan kanssa. Viime vuonna toteutettiin nimenmuutokset yhtenäisyys ja kansainvälistyminen huomioiden. Yritykset ovat nyt Nethit Systems Ltd oy ja SKJ Systems Ltd oy.

– Tavoitteenamme on olla monikanavaisen kaupan kentässä entistä vahvempi. Seuraava askel on edustus ulkomaille. Lähdemme liikkeelle Ruotsista, mutta myös muut maat kiinnostavat. FL

Nethit Systems Ltd oy

Osakkaat: Jari Anufrijeff 33,33 %, Harri Sahrakorpi 33,33 %, Jani Lehtimäki 11,11 %, Riku Viitasaari 11.11 %, Jarno Viljaranta 11,11%

Perustettu: 2002

Työntekijöitä: 23

Liikevaihto: 2,1 miljoonaa euroa

Toimiala: ohjelmisto- ja palveluala

Markkina-alue: koko Suomi

Muuta: Forssan vuoden yrittäjä 2018, Kanta-Hämeen vuoden nuori yrittäjä 2013

Fingerpori

comic

Uusimmat