Lounais-Häme Forssa

Forssan yhteislyseossa etäopetus jatkuu myös ensi viikolla – "Abeille henkisesti tosi tärkeä juttu"

Lähiopetuksesta luopumisella halutaan turvata ylioppilaskokeet.
Sanni Lehtinen ja Eveliina Vuorinen eivät jääneet torstaina kotiin, vaikka se olisi ollut mahdollista. – Käsidesiä mulla on mukana, Vuorinen kertoi. Forssan yhteislyseon rehtori Simo Veistola kertoi etäopetukseen siirtymisen olevan varotoimenpide ylioppilaskirjoitusten takia. Kuva: Tapio Tuomela.

Forssan yhteislyseon ovet menevät kiinni perjantaina, sillä koulu siirtyy etäopetukseen koronavirustartuntariskin vuoksi.

Torstaiaamupäivällä opiskelijoita ei oltu vielä tiedotettu jatkosta, mutta rehtori Simo Veistola piti jo varmana, että myös ensi viikko on etäopetusta.

Viikon 13 osalta päätöstä ei ole vielä tehty. Abiturienttien viimeinen kirjoituspäivä tänä keväänä on 26.3.

– Meillä on vielä kaksi viikkoa jäljellä tätä jaksoa ja ylioppilaskirjoituksia. Haluamme turvata ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien terveyden ja tilojen käytön.

– He ovat valmistautuneet 11 vuotta ylioppilaskirjoituksiin. Meidän täytyy tehdä kaikkemme heidän eteensä, Veistola perustelee.

Abeja kehotettu välttämään ylimääräisiä menoja

Forssan yhteislyseossa ei ole todettu yhtään koronavirustartuntaa, mutta koululla on yhteisiä opettajia koronaviruksen vuoksi suljetun Keskuskoulun kanssa.

– Etäopetukseen siirtyminen on tässä kohtaa täysin varotoimenpide. Emme tiedä vielä tarkkaan tartuntaketjuja ja niiden laajuutta, Veistola sanoo.

Hän toivoo, että lyseon tekemät varotoimenpiteet ovat abeille viesti, että heidänkin kannattaa olla varmuuden vuoksi varovaisia. Lyseo on kehottanut abeja pesemään käsiään ja välttämään ylimääräisiä menoja.

Veistola sai keskiviikkoillalla paljon yhteydenottoja, joissa ihmeteltiin, miksei lyseota suljeta vaikka Keskuskoulu suljetaan. Tieto lyseon siirtymisestä etäopetukseen otettiin huojentuneena vastaan.

– Abien ilmeet kertoivat, että se oli henkisesti tosi tärkeä juttu.

Torstaina lyseolla oli jo hiljaista

Torstaina opetukseen osallistuminen oli lyseolla vapaaehtoista.

–  Opiskelijoita oli koulussa huomattavasti normaalia vähemmän. Osa jäi kotiin, osa kävi koululla ja lähti, osa tuli tunneille normaalisti, Veistola kertoi.

Esimerkiksi matematiikan kurssille osallistui 20 hengen ryhmästä vain kuusi opiskelijaa.

Lyseon toisen vuoden opiskelijat Sanni Lehtinen ja Eveliina Vuorinen päättivät tulla tunnille, koska he olivat jo aamulla valmistautuneet kouluunlähtöön, kun tieto etäopiskelumahdollisuudesta vasta tavoitti heidät.

– Ajattelin, että jos jossain aineessa mennään eteenpäin, en sitten jää jälkeen, Vuorinen totesi.

Heistä etäopetukseen siirtyminen oli oikea päätös abien kannalta. Heitä itseään lähinnä mietitytti, joutuvatko he korvaamaan opintoja kesällä.

– Todennäköisesti ei, Veistola vastasi. FL

Juttua on päivitetty kauttaaltaan 12.3. klo 11.49.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic