Lounais-Häme

Forssan yöelämään uusi haastaja - Leijona vaihtaa syksyn aikana omistajaa

Forssa yöelämässä nähdään syksyn aikana niin perinteistä menoa kuin uusia haastajiakin.

Ravintolat tarjoavat monipuolisen kattauksen live-keikkoja, DJ -musiikkia, karaokea kuin iskelmääkin. Haastetta monelle tuo kuitenkin kävijöiden vähyys. Yökerhoon tuillaan vasta yömyöhään, alkuillan moni paikka on aika tyhjillään.

– Joskus tuntuu, että sosiaalisen elämän kulttuuri on netin ja sosiaalisen median myötä kokonaan häviämässä, Statuksen omistaja Kivanc Güzel sanoo

Tarjontaa Forssassa kuitenkin riittää. Status, Leijona ja Koskenniska tarjoavat hiukan eri tavoin profiloitunutta ja eri kohdeyleisöön uppoavaa ohjelmaa. Forssan syksyssä Leijonan lavalle nousevat muun muassa Kotiteollisuus ja Teflon Brothers. Statuksessa musiikkia soittavat Noise Housen dj:t. Koskenniskassa luvassa on esimerkiksi karaokefestarit, Tähtiartisti-aluefinaali ja tangomarkkinafinalisteja.

Perinteisen yöelämäkuvion haastaa Leijonan omistajavaihdos. Omistajavaihdos on juuri meneillään, ja paikan uudeksi omistajaksi tulee vielä tämän syksyn aikana pohjanmaalainen Sofia Sippola.

Leijonan uutena markkinointi- ja ravintolapäällikkönä noin kuukausi sitten aloittanut Tony Luca kertoo, että luvassa on paljon uutta.

-Terassi on tarkoitus tehdä viihtyisämmäksi ja tänne rakennetaan myös uusi keittiö. Paikka tulee olemaan aivan erinäköinen lounasaikaan ja toisaalta illalla. Remontti alkaa varmaan jo ensi kuussa. Luvassa on myös paljon saksalaisia oluita, vaikutteita Berliinistä ja Hampurista, Suomi-pop -baari. Myös yökerho uudistuu, ja tulossa on myös karaokea. Haluamme saada paikan uuteen iskuun, Luca sanoo.

Ensi vuodeksi luvassa on isoja nimiä, kuten JVG.

-Tämä on paikkana tarpeeksi iso isoillekin nimille. Myös opiskelijat ovat tervetulleita neuvottelemaan, olemme hyviä järjestämään myös opiskelijabileitä, Luca sanoo.

Opiskelijoita toivotaan myös muihin ravintoloihin.

-Yritämme pitää keskiviikkoisin opiskelijabileitä, toivottavasti ne löytävät kävijänsä, Güzel sanoo.

Myös Koskenniskaan kävijämäärässä opiskelijat näkyvät.

Jatkuvana haasteena ravintoloilla on kuitenkin ihmisien vähyys ja hintoja nostava tiukka verotus.

-Meillä näkyy se, että nykyään on helppo pitää entisissä ravintolatiloissa omia juhlia, niissä voi olla omia juomia. Ne yhdessä kireän alkoholiverotuksen kanssa vääristävät markkinatilannetta, Hotellissa on kuitenkin ollut hyvä käyttöaste, se on lisännyt kävijämääriä, Koskenniskan Outi Sipilä sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic