Lounais-Häme Forssan seutu

Forssan Yrityskehitykselle rahoitusta FRUSH-tapahtuman järjestämiseen

Hankkeessa ovat mukana Forssan Yrityskehityksen kanssa Hevosopisto, HAMK ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä.
Ypäjän hevosopisto on mukana kehittämässä FRUSH-tapahtumaa Forssan seudulla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjän hevosopisto on mukana kehittämässä FRUSH-tapahtumaa Forssan seudulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Yrityskehitys oy sai Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta rahoitusta 130 690 euroa. Rahoitus on tarkoitettu Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSHin jatkuvuuden varmistamiseen ja kansainvälistymiseen. FRUSH-tapahtuma järjestetään syyskuussa nyt kolmannen kerran.

Mukana hankkeessa ovat Forssan Yrityskehityksen kanssa Ypäjän Hevosopisto oy, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä.

– Haluamme tehdä FRUSHista entistä kansainvälisemmän ja kiinnostavan tapahtuman, joka tuo myös meidän oman alueemme osaamista esille, toteaa Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen.

FRUSH on Forssan Yrityskehityksen ja Hamkin yhteinen tapahtuma. Nyt mukaan tulee myös muita kaupunkiseudun oppilaitoksia.

– Hevosopisto on innostuneena mukana kehittämässä FRUSHia yhdessä seutukunnan järkivihreiden toimijoiden kanssa. Konkreettista yhteistyötä on myös yrityskiihdyttämö Forza, joka tarjoaa Hevosopiston opiskelijoille uusia, innostavia ja tavoitteellisia polkuja yrittäjyyteen, kertoo Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki.

Järkivihreyden uudelleen käynnistäminen on kirjoitettu tavoitteeksi Forssan seudun uuteen elinvoimaohjelmaan. Forssa oli pitkään kiertotalouden osaamisen ja toteuttamisen kärjessä Suomessa ja koko maailmassa. Seudulla on edelleen muun muassa globaalissa mittakaavassa ainutlaatuinen kiertotalouskokonaisuus, jossa on mukana kymmeniä isoja toimijoita alkutuotannosta teollisuuteen ja biotalouteen.

– Tämä rahoitus on konkreettinen askel kohti tavoittelemaamme kärkipaikkaa. Saamme sen avulla tärkeää näkyvyyttä ja myös mahdollisia uusia kumppanuuksia ja investointeja seudulle, Jokinen kertoo.

FRUSHiin odotetaan tänä vuonna tuhatta kävijää. Myös kansainvälisiä vieraita odotetaan tuplasti viimevuotista enemmän. Muun muassa Hollannin suurlähettiläs Cees Bansema on vahvistanut tulonsa.

FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille.

Rahoituksesta päätti maakuntahallitus. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic