Lounais-Häme

Forssan Yrityskehityksen uusi luotsi kannustaa ajattelemaan rohkeasti

Forssan yrityskehityksen uutena toimitusjohtajana aloittavan Maria Jokisen löysi vielä loppuvuonna aulatoimistosta aivan ulko-ovien vierestä. Jokisella itsellään ei tunnu olevan mitään sitä vastaan, että hänet on passitettu työharjoittelijan paikalle.

-Tästä näkee kaikkien tulevan ja menevän ja se sopii minulle. En minä muutenkaan ole työhuoneeseen lukkiutuvaa tyyppiä, Jokinen virnistää.

Tulevaan pestiinsä tutustuva Jokinen on oman aikansa johtaja; globaalin maailman ja nopean tiedonvälityksen mahdollisuudet oivaltava osaaja, joka ymmärtää, ettei työpaikka ole sama kuin seinät tai ettei toimintaympäristö rajoitu vain omaan kaupunkiin.

Jokinen on myös oivaltanut yhden Forssan seudun vahvuuksista, sijainnin runsaan tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

-Etätyön käytön ennakoidaan lisääntyvän selvästi. Kannattaako yritysten ja ihmisten todella olla ahtaasti pääkaupunkiseudulla, vai tulla halvempien seinien ja avarampien tilojen perässä esimerkiksi Forssan seudulle, Jokinen haastaa miettimään.

 

Jokinen esittää ajatusta esimerkiksi etähotellista, joka voisi palvella useita eri alojen ammattilaisia.

-Etähotelli olisi keskittymä, joka järjestäisi työnteossa tarvittavan infran tiettyyn paikkaan. Eri yritykset esimerkiksi pääkaupunkiseudulta voisivat käyttää hotellia ja vuokrata sen tiloja ja välineitä. Työvoiman ei tarvitsisi liikkua edestakaisin, sillä työt tehtäisiin etänä, Jokinen maalaa.

Jokisen mukaan edellisten vahvuuksien lisäksi Forssan tarjoamat kaupalliset palvelut ja koulutusmahdollisuudet ovat niin laadukkaat, että ne varmasti kiinnostavat potentiaalisia uusia asukkaita.

Hänen mielestään pitää myös miettiä, miten Forssa voisi olla mukana synnyttämässä uusia start up-keskittymiä. Hän on erityisen vaikuttunut Rovaniemellä tehdystä hankkeesta, johon kaupunki investoi 10 miljoonaa euroa.

-Kaikista yritysideoista ei voi tulla menestystarinoita, mutta niille kannattaa antaa mahdollisuus. Ennemmin tai myöhemmin sieltä nousee varmasti menestystarinoita, Jokinen uskoo.

 

Forssan Yrityskehityksen toimintakenttä on laaja. Se harjoittaa niin yritysneuvontaa kuin elinkeinoelämän kehittämistä, paikkakunnan markkinointi ja järjestää yrityksille toimitiloja. Elinkeinopolitiikkaan ja kuntamarkkinointiin liittyvissä asioissa kehitysyhtiö tekee yhteistyötä kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen kanssa.

Jokisen mukaan yhteistyö kaupunginjohtajan kanssa on tiivistä ja liikkeelle lähtö on sujunut helpon tuntuisesti.

-Yhteistyö on mutkatonta ja työnjako on sujunut lähes itsellään. Jarin kanssa on ollut tosi helppo työskennellä, Jokinen kehuu.

Jokisen mukaan yhteistyötä on käynnistelty myös koko seutukunnan kesken. Tammelassa uusi yrityskoordinaattori Heidi Loukiainen aloittaa työt 8.1. Myös Jokioisten uusi yrityskoordinaattori aloittaa työt tammikuun puolivälissä.

-Meillä on ensimmäinen palaveri sovittuna jo tammikuulle Ypäjällä. Tavoitteena on, että yhteistyötä tehdään yli kuntarajojen, Jokinen selvittää.

 

Tehtävässään uutena toimitusjohtajana Maria Jokinen seuraa eläkkeelle jäävää Veikko Heimoa. Virallisesti Jokinen aloittaa toimitusjohtajan tehtävissä vuoden alussa. Viime viikot hän on tutustunut uuteen toimintaympäristöön ja ajanut itseään sisään seutukunnalle.

Jokinen on innoissaan uudesta työympäristöstään.

-Forssa on mainettaan parempi kaupunki. Olen tavannut täällä tosi mukavia ihmisiä ja minulle on muodostunut hyvin myönteinen kuva kaupungista ja sen mahdollisuuksista. Minusta täällä on sellaista kipinää, jota tarvitaan menestymiseen. Ja kun kipinään puhaltaa, se leimahtaa herkästi liekkiin, Jokinen kuvailee.

Itseään Jokinen kuvaa myönteisesti ajattelevaksi ihmiseksi, jolla on tapana ajatella rohkeasti.

-Kehitän kaikenlaisia villejä ideoita ja tuon niitä myös julki. Välillä minua pitää myös toppuutella. Mielestäni varsinkin elinkeinoelämään liittyvissä asioissa kannattaa ja pitää ajatella isosti. Jos sitä ei uskalla tehdä, jäädään helposti paitsi menestyksestä.

Aiemmin Jokinen työskenteli Svea Ekonomin toimistossa Helsingissä. Hän asuu miehensä ja kolmen lapsen kanssa Sastamalassa, jossa on viihtynyt jo 15 vuotta.

Lapsista vanhin on 11-vuotias, keskimmäinen 2 ja nuorin kahdeksan kuukautta vanha. Jokisen mukaan lasten hoitamisessa työnjako isän ja äidin välillä on sujunut hyvin.

-Mieheni on yrittäjä ja hänellä on mahdollisuus hoitaa nuorimpia päivisin, kun olen töissä. Välillä nuorimmainen on ollut mieheni mukana myös palavereissa. Mielestäni se on hyvä, sillä kun lapsi tapaa muitakin ihmisiä, hänestä tulee sosiaalisempi kuin jos möllöttäisimme vain kotona, Jokinen perustelee. FL

 

 

 

 

Maria Jokinen
Forssan Yrityskehitys oy:n uusi toimitusjohtaja 1.1.2018 alkaenTyöskennellyt viimeksi Svea Ekonomissa liiketoiminta- ja rahoitusjohtajana, tätä ennen muissa tehtävissä samassa yrityksessä. Aiemmin työskennellyt monipuolisesti myynnin ja markkinoinnin tehtävissä mm. media-alalla.Oli yksi Kankaanpäässä ilmestyneen sanomalehti Alueuutisten perustajista.Koulutus: Johtamisen Erikoisammattitutkinto, MJD -tutkinto sekä TJ – tutkinto. Opiskelee tällä hetkellä kauppatieteitä Tampereen yliopistossa.Perhe: Naimisissa, kolmen lapsen äiti. Asuu Sastamalassa.Harrastukset: ratsastus

Uusimmat

Fingerpori

comic