Lounais-Häme Forssa

Forssan Yrityskehitys sai uuden osaajan: Heidi Loukiainen aloitti työnsä Forzan yhteisömanagerina

Heidi Loukiainen aloitti tehtävänsä Forssan Yrityskehityksen yhteisömanagerina.
Yhteisömanageri Heidi Loukiainen on Forssan Yrityskehityksen tuore kasvo. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yhteisömanageri Heidi Loukiainen on Forssan Yrityskehityksen tuore kasvo. Kuva: Lassi Puhtimäki

Heidi Loukiainen aloitti maanantaina 24.kesäkuuta Forza-yrityskiihdyttämön uutena yhteisömanagerina. Hänen uuteen tehtäväänsä kuuluu viime keväänä perustetusta yrityskiihdyttämö-yhteisöstä vastaaminen sekä sen myynti ja markkinointi. Lisäksi tuore yritysmanageri tarjoaa yritysneuvontaa sekä organisoi Forzaan liittyviä tapahtumia ja oppilaitosyhteistyötä. Loukiaisen työpiste sijaitsee yrityskiihdyttämössä Hamkin tiloissa Kehräämöalueella.

Forssan Yrityskehityksen tuore kasvo työskenteli ennen uuden tehtävänsä aloittamista Tammelan kunnan elinvoimakehittäjänä. Uudet työkuviot kuitenkin alkoivat kiinnostaa Loukiaista, sillä yhteisömanagerin tehtävässä hän pääsee katsomaan elinvoimakokonaisuutta erilaisesta näkökulmasta.

– Tammelassa tein paikallista elinvoimatyötä kunnan perspektiivistä. Nyt pääsen kokeilemaan siipiäni seutukunnallisen elinvoimatyön tekemisessä ja kehittämisessä. Olen laajemmasta vastuualueesta innoissani, Loukiainen sanoo.

Yhteisömanageri katsoo, että hänen aiempi työuransa Tammelassa tarjoaa hyvät lähtökohdat seudulliseen elinvoimatyöhön. Puolentoista vuoden aikana edellisessä tehtävässään Loukiainen oppi tuntemaan Forssan seudun yrityskenttää ja paikallisia yrittäjiä. Samalla tutuksi tulivat myös kuntien virkamiehet ja kuntaorganisaatioiden toimintatavat.

– Paikallistuntemuksesta on varmasti hyötyä uudessa tehtävässä. Kun tuntee jo alussa seudun toimintakulttuuria, monet asiat etenevät nopeammin. On aina etu, kun tietää kenelle voi soittaa ja keneltä jotakin asiaa kannattaa kysyä, Loukiainen kiteyttää.

Uusi yhteisömanageri ei neuvo asiakkaikseen tulevia yrittäjiä pelkästään oppikirjan opein, vaan häneltä itseltäänkin löytyy kokemusta käytännön yrittäjyydestä. Hän on toiminut yrittäjänä 14 vuotta ja osallistunut aktiivisesti myös yrittäjäyhdistystoiminnassa yli kymmenen vuoden ajan.

– Verkostojen merkitystä yrittäjälle ei voi koskaan korostaa liikaa, Loukiainen toteaa.

Yhteisömanagerin omat yrittäjäverkostot ulottuvat Hämeen lisäksi Varsinais-Suomeen. Loukiainen asuu tällä hetkellä Kemiönsaaressa, josta hän ajaa päivittäin töihin Forssaan.

Käytännön yritystietämyksen lisäksi Loukiaisella on takana monikirjoinen koulutuspolku. Hän on suorittanut ympäristösuunnittelijan alemman korkeakoulututkinnon Hämeen ammattikorkeakoulussa. Sitä ennen oppia on kertynyt puuseppä-artesaanin ja maatilatalouden perustutkinnoista. Ammattikorkeakouluopinnot Forssan kampuksella olivat alkusysäys sille, että Loukiainen ylipäätään tutustui Forssan seutuun.

– Forssan kaupunkiseudulla on hyvä pöhinä, Loukiainen naurahtaa. FL

Forza-yrityskiihdyttämö

Innovatiivinen yhteisö ja työtila, jonka tarkoituksena on kannustaa yrittäjiä sekä asiantuntijoita uuden kokeilemiseen ja itsensä kehittämiseen.

Yrityskiihdyttämön tehtävänä on helpottaa yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä sekä luoda uudenlaista yritystä Forssan seudulle. Sen tehtävänä on nostattaa myös seudun yritysten kasvuhalukkuutta.

Forzan tavoitteena on luoda 100 uutta start up -yritystä tai ideaa Forssan seudulle vuoteen 2021 mennessä.

Forza sijaitsee Forssan Kehräämöalueella.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic