Lounais-Häme Forssa

Forssan Ystävän kammari saa kuin saakin avustuksensa – Toiminta voidaan säilyttää nykytasolla ainakin tänä vuonna

Alkuperäisessä esityksessä avustusta oltiin puolittamassa.
Ystävän kammarilla järjestetään monipuolista toimintaa jumppatuokioista seniorimessuihin. Kammari on vapaaehtoistyön keskus, johon voi poiketa halutessaan juomaan vaikka kupin kahvia ja tapaamaan muita. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun palvelukammari ry selviää pelätyltä avustuksen puolittamiselta. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on puoltanut sitä, että palvelukammarille myönnetään samansuuruinen avustus kuin viime vuonna, eli 85 000 euroa. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) alkuperäisessä esityksessä avustusta oltiin puolittamassa.

Avustuksella ylläpidetään Ystävän kammaria.

– Olemme erittäin iloisia ikäihmisten ja kaikkien jäsenyhdistysten puolesta. Avustus mahdollistaa toiminnan jatkamisen nykyisellään tänä vuonna, sanoo palvelukammarin hallituksen puheenjohtaja Ritva Aho.

Aho kuitenkin huomauttaa, että edelleen uhkakuvana on, ettei rahoitus jatku tulevina vuosina. Siksi yhdistyksen on varauduttava toiminnan mahdollisiin muutoksiin. Forssan kaupungin ja seurakunnan kanssa jatketaan neuvotteluja toiminnan jatkosta.

– Kaikki tiedostavat, miten äärimmäisen tärkeää toimintamme on. Kaupunki ja seurakunta ovat tähänkin saakka tukeneet meitä varsinkin vuokrissa, Aho kertoo.

Palvelukammarin väki antoi valtiovarainministeri Petteri Orpolle (kok.) selvityksen yhdistyksen ahdingosta ministerin vieraillessa Ystävän kammarilla tammikuun alussa. Orpo lupasi pyrkiä vaikuttamaan rahoituksen jatkumiseen, mutta muistutti, että hyviä hakemuksia on paljon.

Orpon kammariin vierailulle tuonut opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) iloitsee, että Ystävän kammarin toiminta voidaan turvata.

– Toiminta on hyvin tärkeää koko meidän seudullemme ja palvelee erityisesti ikäihmisiä. Vuonna 2017 kävijämäärä oli yli 10 000 kävijää.

Grahn-Laasonen edustaa Kokoomusta hyvinvoinnin ja terveyden ministeriryhmässä, jossa asiaa on valmisteltu.

Palvelukammari haki tälle vuodelle korotettua avustussummaa, 125 000 euroa. Ritva Ahon mukaan lisärahoituksella olisi hankittu kammarille sen kaipaamaa lisätilaa.

– Meillä on 27 jäsenyhdistystä, joista suurin osa kokoontuu tiloissamme. He järjestäisivät myös paljon muuta, kerhoja ja sellaisia, jos tilaa olisi.

Ilman lisärahaa toiminta jatkuu avustuksen turvin nykyisellään, eli lisätiloja ei ole luvassa.

Palvelukammarin rahoitus on kaikkiaan noin 250 000 euroa vuodessa. STEA:n avustuksen lisäksi se koostuu muun muassa palkkatuesta, seurakunnan ja kaupungin tuesta, kahvilatuotoista, jäsenmaksuista ja kauppakassipalvelusta saatavista asiakasmaksuista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic