Lounais-Häme

Forssanseutulainen kolmikko haluaa ostaa Lounean osakkeita – motiivina hyvä sijoituskohde, mutta myös halu säilyttää yhtiön paikallisuus

Lounean omistajuudesta on käyty viime ajat kovaa vääntöä. Joulukuun alussa (7.12.) Forssan Lehti uutisoi, että Lounean osakkeilla tehtiin marraskuussa kauppaa usealla miljoonalla eurolla. Kauppojen myötä suurimmaksi yksittäiseksi osakkeenomistajaksi nousi Elisa oyj noin 5,5 prosentin omistuksella.

Kaupat saivat vauhtia kolmeen Lounean hallintoneuvostossa ja Forssan seudulla vaikuttavaan mieheen. Olli Järvi, Mikko Virtanen ja Mika T. Rantala ovat ostaneet Lounean osakkeita jo aiemmin ”pinnan alla”. Jouluaaton Forssan Lehdessä he julkaisivat ilmoituksen, jossa he kertoivat halunsa ostaa osakkeita.

Ilmoitus tehosi. Puhelimet ovat pirisseet tiuhempaan kuin miehet osasivat etukäteen edes ounastella.

-Päädyimme arvioissamme siihen, että on hyvä, jos saamme kasaan 30 osaketta. Nyt liikutaan jo noin 150 ostetun osakkeen tietämillä, Järvi kertoo.

 

Osakkeitaan kolmikolle myyneet ovat todenneet myynnin kannustimeksi sen, että miehet haluavat säilyttää päätöksenteon Louneassa paikallistasolla.

-Yhtiö on hyvässä kunnossa, taloudellisesti vakaa ja tekee hyvää tulosta. Se on siis meille hyvä sijoitus. Mutta vähintään yhtä suuri tekijä on se, että pyrimme omalta osaltamme varmistamaan, että tietoliikenneyhteydet ovat Lounean toimialueella mahdollisimman kattavat, Järvi selittää.

Kolmikon mukaan akuuttia hätää omistajuuden karkaamisesta ei ole, mutta he haluavat omalta osaltaan vaikuttaa siihen, ettei niin kävisi jatkossakaan. Suurimpana pelkona omistajuuden lipeämisessä seudun ulkopuolelle on se, ettei pitkäjänteisesti kehitettyyn valokuituverkkoon riittäisi enää panostuksia.

-Tiedonsiirron määrä tulee koko ajan vain kasvamaan, kun tv-kuva paranee, etätöiden teko lisääntyy ja liikennekin automatisoituu, miehet listaavat.

 

Miehet polkaisivat osakkeiden ostokampanjan käyntiin vauhdilla, lähinnä vuodenvaihdetta silmällä pitäen. Useimmilla Forssan seudun myyjillä on hallussaan kaksi Lounean osaketta. Mikäli osakekaupat tehdään pikaisesti, voi toisen osakkeen myynnin ajoittaa kuluvan vuoden puolelle ja toisen ensi vuodelle, jolloin kauppojen hinta on alle tuhat euroa, ja myynti on mahdollista tehdä verovapaasti.

-Myyjä säästää tällä keinolla parisataa euroa, Virtanen toteaa.

Lehti-ilmoitukseensa miehet kirjasivat myös, että mikäli osakkeenomistajalla ei ole kiinnostusta myydä, kannattaa hänen kuitenkin huolehtia esimerkiksi valtakirjan avulla, että hänen äänensä tulee yhtiökokouksessa kuuluviin.

Lounean Pienosakkaat ry on jo pidempään haalinut valtakirjoja ja onnistunut saamaan haltuunsa yli neljänneksen yhtiön osakkeiden valtakirjoista.

-Meillä on täsmälleen samat intressit kuin Pienosakkaat ry:llä, mutta haluamme tarjota myyjille vielä yhden vaihtoehdon Forssan seudulta, Järvi sanoo.

-Olemme hyvin epävirallinen porukka, jokainen meistä on tässä mukana omana itsenään, Virtanen tarkentaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/43176-lounean-osakkeita-myytiin-marraskuussa-miljoonilla-elisasta-suurin-omistaja

 

Fingerpori

comic