Lounais-Häme

Forssassa äänestettiin aikataulusta

 

Forssan kaupunginvaltuusto äänesti eilen iltakymmenen jälkeen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kilpailutuksen aikataulusta.

Kaupunginhallituksen esitys oli, että valtuusto merkitsee kokouksessa kuullut FSHKY:n yhtymäjohtaja Juha Heinon ja Oma Häme -projektin projektinjohtaja Jukka Lindbergin selostukset tiedokseen. Mika Penttilä (kok.) totesi, että kilpailutuksen etenemisestä on kyllä kerrottu informatiivisesti, mutta häntä huolestutti kiire siinä määrin, että hän teki kaupunginhallituksen aiemmasta esityksestä poikkeavan päätösehdotuksen.

-Merkitään kokouksessa kuullut selostukset tiedoksi. Valtuusto esittää seudun sote-palveluratkaisuun malttia ja päätöksentekoa vasta, kun lainsäädännön mukanaan tuomat uudistustarpeet ovat tiedossa ja täysin varmoja, Penttilä ehdotti päätösesitykseksi.

Ilkka Joenpalo (sd.) kertoi olevansa edelleen kaupunginhallituksen tekemän yksimielisen päätösehdotuksen kannalla. Pentti Mansikkamäki (kesk.) arveli, että lainsäädännön valmistuminen voi kestää ikuisuuden.

Johanna Häggman (kesk.) sanoi myös olevansa alkuperäisen esityksen kannalla. Hän huomautti, että kaupunginhallitus on päätösesityksellään valtuuttanut hykyn etenemään asiassa. Samoin hykyn hallitus on lyönyt aikataulut lukkoon, siksi Häggman kaipasi työrauhaa sille.

Tapio Virtanen (vas.) ilmoitti vasemmistoliiton kannattavan Penttilän esitystä. Penttilä huomautti tässä vaiheessa, että kuntajohtajienkin toive on ottaa aikalisä.

Jouni Mäkelän (sd.) mielestä seudun elinvoimaa ei voi lähteä heikentämään pitkittämällä päätöksentekoa asiasta.

Asiasta äänestettiin. Penttilän ehdotus hävisi äänin 24-15. Kokoomuksen riveistä Ritva Vastamäki ja Ossi Stenholm äänestivät kaupunginhallituksen esityksen puolesta, Jaana Lähteenkorva, Merja Augustin ja Heidi Cavén olivat jo lähteneet. Demareista Kaisa Lepola ja Kaija-Leena Niemi olivat Penttilän esityksen kannalla, Tarja Rajahalme-Tahvanainen äänesti tyhjää. Keskusta kokonaisuudessaan oli alkuperäisen esityksen kannalla, samoin pienpuolueet.

Janne Vuorenmaa (sd.) teki lopuksi valtuustoaloitteen, jossa esitetään kaupungin hyödyntävän linja-autoaseman kellaritilojen ja katutason tyhjiä tiloja kulttuuriyhteisöjen toimintaan pientä vuokraa vastaan. Vuorenmaan mukaan pitää miettiä, miten elävöitetään keskustan ja torin seutua. Hän myös esitti linja-autoaseman kellon laittamista viralliseen aikaan. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti