Lounais-Häme Forssa

Forssassa alkaa ekaluokkalaisten uusi aamutoimintakokeilu

Yksin aamua kotona viettävät ekaluokkalaiset voivat tulla aamutoimintaan kouluun.
Ekaluokkalaisen aamut voivat olla kotona pitkiä, jos vanhemmat lähtevät aikaisin töihin tai opintoihin.

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta on päättänyt toteuttaa uuden koululaisten aamutoiminnan kokeilun. Kokeilun tarkoitus on helpottaa arkea perheissä, joissa lapset joutuisivat olemaan aamulla pitkään yksin, kun huoltajat lähtevät töihin tai opintoihin.

Aamutoimintaa järjestetään ensimmäisen luokan oppilaille syyslukukaudella aikavälillä 3.9.–21.12. Toiminta tapahtuu koulupäivinä klo 7.30–9.45, lauantaikoulupäivinä toimintaa ei järjestetä.

Sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnösen mukaan joillakin Forssan seudun perheillä on ollut tarvetta vastaavaan toimintaan. Varsinkin ensimmäisen luokan aloitus on ollut näille perheille ongelmallista.

– Meillä on tehty asiasta valtuustoaloitteet ja nyt päätimme katsoa ja koettaa, kuinka iso tarve tällaiselle toiminnalle on. Teemme kokeilusta sitten jatkon osalta johtopäätöksiä.

Aamutoiminta organisoidaan koulukohtaisesti, ja ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat ja/tai lähiaikuiset. Aamupala ei sisälly toimintaan.

– Aamupala oli oikeastaan hintakysymys, halusimme pitää toiminnan hinnan järjellisenä. Jos huoltaja katsoo ja haluaa, niin hän voi laittaa lapselle eväät mukaan. Aika monessa koulussa ruokailu alkaa pienimmille lapsille jo klo 10.45.

Perheiltä peritään toiminnasta 20 euron asiakasmaksu. Jos toimintaa järjestetään enintään 10 päivänä kuukaudessa tai jos lapsi ei voi sairauden vuoksi osallistua toimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta johtuva poissaolo kestää koko kuukauden, maksua ei peritä.

Maksusta voi myös anoa vapautusta, jos toimeentulo tai huollolliset näkökohdat antavat siihen syytä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic