Lounais-Häme

Forssassa ei ajeta MM-kisoja

 

Forssassa ei ajeta ensi vuonna eikä ehkä seuraavinakaan vuosina moottoripyörien maaradan MM-osakilpailua.

Forssan Moottoriseura on järjestänyt Pilvenmäellä jo kuutena vuotena MM-osakilpailun, mutta ei ole päässyt kertaakaan taloudellisesti voiton puolelle.

Ensimmäisellä kerralla Forssassa ajettiin MM-sarjan haastajakisa vuonna 2010. Sen jälkeen FMS isännöi kolmena vuotena peräkkäin varsinaisen MM-sarjan osakilpailun ja toissa vuonna MM-joukkuefinaalin.

Kun yleisömäärät jäivät odotettua pienemmiksi ja kisat tuottivat tappiota päätti FMS pitää viime vuonna välivuoden.

Täksi vuodeksi kansainvälinen moottoriliitto FIM houkutteli taas forssalaiset mukaan ennen kaikkea huippuradan ja hyvin sujuneiden järjestelyjen vuoksi.

Forssassa ajettiin elokuun lopulla taas henkilökohtaisen MM-sarjan osakilpailu. Pilvenmäelle odotettiin paria tuhatta katsojaa, mutta yleisömäärä jäi noin 1200:aan.

– Kisat tuottivat seuralle liki kymppitonnin tappion. Nollatulokseen pääsemiseksi maksaneita katsojia olisi pitänyt olla noin 1600-1700, arvioi FMS:n maaratavastaava Jaakko Mäki.

– Tämä oli kuudes kerta kun järjestimme MM-kisan ja joka kerta on tullut taloudellisesti takkiin. Se on kisoihin satsattuun työmäärään nähden turhauttavaa ja seuran taloudelle huono asia. Etenkin tänä vuonna odotimme pääsevämme pienempien investointien ansiosta plussan puolelle, mutta jouduimme taas pettymään.

Selkeätä syytä odotettua pienempään yleisömäärään ei Mäen mukaan ole löytynyt.

– Tapahtumia on tietysti paljon eikä elokuun lopulle osunut sellaista huippukeliä, joka olisi saanut motoristit joukolla liikkeelle.

FIM on jo tiedustellut FMS:n halukkuutta ensi vuoden MM-kisaisännyydestä.

– Seurasta lähti yksimielinen ilmoitus, ettemme järjestä MM-kisaa ensi vuonna, Mäki kertoo.

 

Pilvenmäellä saatetaan kuitenkin ajaa ensi vuonna maarataa.

– Meillä on Pilvenmäen kanssa optio ensi vuodelle radan käytöstä. Maaradan SM-kisojen isäntä taitaa olla jo ensi vuodeksi sovittu, mutta saatamme järjestää Pohjoismaiden mestaruuskisan tai kansainvälisen kutsukilpailun. Hyvä rata houkuttelisi Pilvenmäellä ihan maailman huippujakin, Mäki uskoo.

 

Forssan Moottoriseura järjestää ensi vuonna myös SM-kisat. Vuosikymmenien tauon jälkeen Forssassa toukokuussa ajettu endurokisa onnistui niin hyvin, että Forssaan on tulossa ensi vuonna lajin SM-osakilpailu. Se ajetaan heinäkuun 29. päivänä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti