Lounais-Häme

Forssassa halutaan puuttua kaupungin omaan alkoholitarjoiluun

Lisäksi aloitteessa esitetään, ettei kaupungin luottokorteilla voisi maksaa alkoholista. Aloite ei tule jäämää pieneksi aaltoiluksi vesilasissa, vaan sillä tulee joka tapauksessa olemaan vaikutuksia.

Forssalaisessa kuntapolitiikassa on totuttu vuosikymmenet hoitamaan niin virkamiesten kuin poliittisten luottamusmiesten viinapäissään matkoillaan tekemät törttöilyt hiljaisesti. Nyt aloite on tuomassa arviointiin koko kaupungin edustamisen tyylikirjan.

Aloitteen allekirjoittajina ovat pitkän linjan kuntapoliitikot Ilkka Joenpalo (sd.) ja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sekä sosialidemokraatit Pasi Vikman, Vesa Niininen, Tomi Karlsson, Kaija-Leena Niemi, Ritva Aho, Janne Vuorenmaa, Emmi Lintonen, Matti Uutela, Sara Jokinen ja perussuomalaisten Matti Luostarinen.

 

Valtuustoaloitteen ensimmäinen allekirjoittaja Ilkka Joenpalo (sd.) sanoo, että valtuustokauden aluksi on hyvä käydä lävitse pelisäännöt kaupungin alkoholitarjoilussa. Samalla pelisäännöt pitää ulottaa koko kaupunkikonserniin.

Hänen mukaansa ei ole tänä päivänä mitenkään perusteltavissa, että kaupungin poliittinen ja virkamiesjohto käyttää alkoholia keskinäisissä tapaamisissaan.

Joenpalon mukaan ei voi olla perusteltua, että esimerkiksi kaupungintalon pikkujoulujen jatkoilla kaupungin piikki on auki.

 

Samaan asiaan kiinnittää huomiota aloitteen allekirjoittajista myös Sirkka-Liisa Anttila.

-Kaupungin luottokorttia ei saisi käyttää alkoholitarjoiluun, kun virka- ja luottamusmiehet ovat keskenään liikkeellä yhteisen hauskanpidon merkeissä. Aloite olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten, Anttila sanoo.

Edellisen kerran alkoholin tarjoilun rajoittamista esitti 1990-luvulla valtuutettu Pentti Kaunisto laihoin tuloksin.

Anttila sanoo olevansa Joenpalolle kiitollinen, että tämä lähti kokoamaan aloitetta.

Anttilan mukaan kaupungin alkoholitarjoilu on perusteltavissa vain, kun osallistujina on korkeatasoisia vieraita ja kaupunki haluaa edistää kaupungin tai seutukunnan etua.

Maanantai-iltana kaupunginhallitus käsittelee aloitetta.

 

Kaupunginjohtaja Kesäniemen ollessa talvilomalla talousjohtaja, kaupunginjohtajan sijainen Leena Järvenpää esittää, että johtoryhmän tehtäväksi annetaan laatia selvitys ja toimenpide-ehdotus aloitteen pohjalta.

Aloitteessa mainittu kaupungin luottokortti on käytössä useilla kymmenillä kaupungin palveluksessa olevilla. Lisäksi kaupungin luottokortti on myös kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajalla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti