Lounais-Häme Forssa

Forssassa jatketaan Move!-testejä – Huoltajia pyydetään ilmoittamaan erityistilanteista

- Hyvä, rakentava ja avoin kodin koulun yhteistyö on erittäin tärkeää, Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen muistuttaa.

5.- ja 8.-luokkalaisten Move!-liikuntatestejä jatketaan Forssassa, kaupungin sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen kertoo.

Tiistaina Forssa laittoi Move!-testit hetkellisesti tauolle, kun espoolaisen koulun oppilas sai viime viikolla sairauskohtauksen liikuntatunnilla viivajuoksun aikana ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

– Move!-liikuntatestit kuuluvat opetussuunnitelmaan ja niitä tehdään kaikissa Suomen peruskouluissa. Huoltajia pyydetään huomioimaan, että testeihin ei pidä osallistua, mikäli lapsi on sairas tai toipumassa sairaudesta, eikä myöskään, jos oppilaan terveydentilanne huomioiden rasitus ei ole turvallista, Pynnönen kertoo.

– Tällaisissa tapauksissa on aina syytä olla yhteydessä opettajaan. Hyvä, rakentava ja avoin kodin koulun yhteistyö on erittäin tärkeää.

Opetushallitus linjasi perjantaina, että Move!-testejä voidaan jatkaa Suomessa normaalisti.

– Emme ole havainneet sellaisia riskejä, että mittaukset pitäisi keskeyttää, Opetushallituksen johtaja Matti Lahtinen linjasi perjantaina Lännen Medialle.

Forssan lisäksi useampi muu kaupunki Suomessa kertoi tällä viikolla keskeyttävänsä Move-kuntotestaukset toistaiseksi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat