Lounais-Häme Forssa

Forssassa kaksi uutta valtuustoaloitetta

Forssalaisvaltuutetut haluavat turvata kaikille toisen asteen opiskelussa tarvittavat oppimateriaalit ja tarvikkeet esimerkiksi tukijärjestelmän avulla.

Forssan kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina jätettiin kaksi valtuustoaloitetta.

Saara Jokinen (sd.) esitti parinkymmenen valtuutetun allekirjoittaman aloitteen, joka penää kaikille forssalaisille nuorille tasa-arvoisia mahdollisuuksia jatkaa opiskelua peruskoulun jälkeen. Aloite esittää selvityksen tekemistä sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan toimialalla ja koulutustakuujärjestelmän luomista vähävaraisille forssalaisille nuorille, jotta he voisivat tukijärjestelmän turvin saada tarvittavat lukion tai ammattikoulun oppimateriaalit ja työvälineet.

Vihreiden valtuustoryhmä esittää, että osana Forza -elinvoimahanketta toteutettaisiin kahden vuoden pilottihanke seutukunnallisesta kulttuuriyhteistyöstä. Tarkoituksena on järjestää kulttuuripalveluja käytännössä yhteistyöllä ja palveluiden yhteishankinnalla. Seutukunnallisen kulttuuriyhteistyön toimikuntaan aloite esittää kulttuurin johtavia viranhaltijoita, Kuvion edustajaa, Hykyn hyvinvointikoordinaattoria, nuorisovaltuuston ja vanhusneuvoston edustajaa sekä tulevan Forssan kulttuurineuvoston edustajaa.

Vastaavan valtuustoaloitteen teki Jokioisilla niin ikään vihreä valtuustoryhmä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic